Lasagne met verse tomaten-gehaktsaus

Lasagne met verse tomaten-gehaktsaus, daar zijn mijn mannen gek op. Het is een hele klus als je alles zelf wil maken. Alleen de pasta heb ik niet zelf gemaakt. Maar dat ga ik zeker eens doen.  Ik maak het altijd in éénpersoonsbakjes, dat is makkelijker dan een grote schaal vinden wij.

Lasagne met verse tomaten-gehaktsaus

Ingrediënten (4 personen)

5 rijpe Pomodori tomaten, in vieren
1 flinke el tomatenpuree
500 gr rundergehakt
koolzaadolie
1  ui, grof gesnipperd
4 flinke tenen verse knoflook, geplet
1 rode peper, grof gehakt
2 gegrilde rode paprika’s, grof gesneden
1 klein bosje verse kruiden (oregano, salie, lavas en bladselderij van alles 1 takje)
2 ½ dl kokend water
Scheutje rode wijn
Blaadjes van een paar takjes tijm
Naaldjes van een takje rozemarijn
1oo gr magerrookspek, in blokjes
2 el kappertjes
1 el verse groene peperkorrels (Optioneel)
8 plakken verse lasagne (AH)
8 dunne plakken belegen kaas
8 plakken ham
1 grote bol buffel mozzarella (AH), klein gesneden
Geraspte Parmezaanse kaas
Zwarte peper uit de molen
Italiaanse gedroogde kruiden

Bereiden
Bak in een koekenpan het gehakt rul. Verhit in een diepe pan met dikke bodem een scheutje olie en fruit daarin de ui, knoflook, rode peper en de spekblokjes totdat de ui glazig ziet. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat dat een paar minuten meebakken. Dan wordt de tomatenpuree minder zuur. Voeg dan de tomaten, gegrilde paprika,verse kruiden, gekookte water en een scheutje rode wijn toe, meng goed door en breng even aan de kook. Voeg het bosje verse kruiden toe en strooi de tijm en rozemarijn in de saus. Zet de pan op een vlamverdeler en laat ± 30 minuten pruttelen. Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooie saus. Voeg de rul gebakken gehakt toe samen met de kappertjes en verse groene peperkorrels. Als er nog teveel vocht in de pan zit zet de pan dan terug op het vuur en laat het nog een beetje inkoken.

Bechamelsaus

Ingrediënten

3 dl melk
30 gr boter
20 gr bloem
Zout naar smaak
Witte peper uit de molen
Vers geraspte nootmuskaat
Gerapte Kaas naar smaak (optioneel)

Bereiden
Doe alle ingrediënten in een pannetje met dikke bodem, breng al roerend aan de kook. Laat de saus even zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Als je het lekker vindt doe je er wat geraspte kaas doorheen. Laat de kaas goed smelten en blijf de saus goed roeren.

De lasagne maken

4 vuurvaste ovenschaaltjes
Verwarm de oven voor op ± 200 °C. Smeer de bakjes in met wat olie, schep er een klein beetje gehaktsaus in, leg er dan 1 plak verse lasagne op dan 1 plakje kaas, 1 plakje ham, een paar scheppen saus, een plak ham, plakje kaas, een plak lasagne schep daarop de een paar eetlepels bechamelsaus, geraspte Parmezaanse, mozzarella en als laatste strooi je er nog wat gedroogde Italiaanse kruiden over heen. Plaatst de schaaltjes ± 25 minuten in de oven.

Lasagne met verse tomaten-gehaktsaus

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: