Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing

Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressingLauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing en kippenbouten uit de oven

Langedijkers,
We zijn de stamppotten en stoofschotels aardig zat. We willen zo ondertussen wel eens lekkere zomerse gerechten maken. Ook even geen pasta of rijstgerechten meer. Maar wat dan hé. Zo zat ik afgelopen week ook te denken. Een curry dan maar, nee dus viel ook niet in goede aarde. Sla dan maar, maar dat eten wij genoeg keren ook de winter door dus. Wat dan?? Mijn receptenlijst maar eens doorspitten. Internet afspeuren, nieuwsbrieven van receptensites door lezen. Oh ja schoot mij ineens te binnen. Ik had ooit eens een lauwwarme aardappelsalade gemaakt. Ik wist niet meer hoe, maar het smaakte ons dus goed. Misschien is dat wat en ja hoor de mannen waren het ermee eens dus. Met een lekkere zelf gemaakte hamburger. Oké dat was het helemaal. Op naar de winkels, boodschappen doen en aan de slag maar weer. Eerst de hamburgers dan maar. Maar ja dan moet je geen twee recepten op één papiertje schrijven, zeker niet als in alle twee mosterd wordt gebruikt. Dan gooi je de boel wel eens door de war en dat deed ik dus ook. Ooit wel eens vers geperst citroensap door je hamburger gedaan? Nou ik wel dus. Oké dacht ik hoe los ik dit op. Gewoon verder gaan en doen alsof je neus bloedt. En de hamburgers lekker grillen. En na de maaltijd vragen hoe het allemaal smaakte. De aardappelsalade was niets op aan te merken erg lekker dus. Maar die hamburger dat was het dus niet. Het lag gelukkig niet aan de citroen die er door heen zat. Het was gewoon niet zo goed gegaan als ik in mijn hoofd had. Alleen de aardappel salade neerzetten als recept vond ik dus te saai en te makkelijk. Dus vandaag maar even een lekker kippenboutje in elkaar gedraaid. En die was heerlijk van smaak en lekker sappig. Geserveerd met een lekkere salade en rosé.

Ingrediënten (4 personen)
Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressingLauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing750 gr krieltjes in schil goed schoon gemaakt
250 gr sugarsnaps
250 gr belegen kaas in kleine blokjes gesneden
1 kropje Little Gem (soort sla) in reepjes gesneden
250 gr mager rookspek ik blokjes gesneden
3 tl grove mosterd
2 tl limoensap
3 el Yogonaise
3 el olijfolie
3 el peterselie, fijngesneden
Zeezout en gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Kook de aardappelen met  een beetje zout beetgaar in circa 25 min. Als ze gaar zijn afspoelen onder koud water, zodat ze niet verder garen. Als ze afgekoeld zijn, snij je ze doormidden. Maak de sugarsnaps schoon, net zoals je sperziebonen afhaalt. Bak de krieltjes in een koekenpan totdat ze mooi bruin zien. Haal ze uit de pan en ze de krieltjes even apart en bak dan in dezelfde olie de mager rookspek uit en voeg de sugarsnaps toe, bak deze even mee. Doe er op het laatst de krieltjes bij en laat ze nog even meebakken. Doe dit mengsel een schaal. Maak ondertussen een dressing van de yogonaise, mosterd, olijfolie, limoensap en peterselie en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing  voorzichtig door de salade. Laat het gerecht een beetje afkoelen.
Serveer de blokjes kaas er apart bij. Erg lekker door de salade.

Kippenbouten uit de oven

Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressingIngrediënten (4 personen)
4 kippenbouten
2 rode pepers schoon gemaakt
Knoflook naar smaak schoon gemaakt
Verse rozemarijn, tijm, salie en oregano gewassen
250ml olijfolie
4 rode sjalotjes schoongemaakt
1 citroen
½ liter kippen bouillon van een blokje
Zeezout en gemalen zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 gr. Snijd de kippenbouten een beetje in aan beide kanten. Bestrooi ze met zout en peper. Hak een gedeelte Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing van de verse kruiden (hou van alle kruiden een paar takjes of blaadjes apart) met wat knoflook en de rode pepers fijn.  Meng dit met de olijf olie. Giet dit over de kippenbouten heen en meng het even lekker door elkaar. Laat de kippenbouten 1 uur of langer marineren. Hoe langer hoe beter. Snijd de sjalotten doormidden. De citroen in vieren. Leg de over gebleven kruiden in een braadslee samen met de citroen, sjalotten en nog wat teentjes knoflook. Giet er zoveel bouillon overheen dat alles een beetje onder staat. Als je een braadslee met rekje hebt, plaats dan het rekje in de braadslee en leg daar de gemarineerde kippenbouten op. Bewaar de over gebleven olijfolie. Bedek de braadslee met aluminiumfolie en plaats dit in de voorverwarmde oven. Laat dit 1½ uur stoven. Haal dan de folie eraf, bestrijk de bouten nog een keer goed met de overgebleven olijfolie. Zet de temperatuur van de oven naar 200 gr. en laat de bouten het laatste ½ uurtje een mooi bruin kleurtje krijgen.

Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing 

 

 

 

 

 

 

 

Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing en kippenbouten uit de oven

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: