Lekker kippensoepje

Lekker kippensoepje
Kippenbouillon met fijn gesneden groenten

Langedijkers,
Wij waren toe aan een lekker kippensoepje. Het was weer eens zover, het gekuch en gesnotter was niet van de lucht en we kwamen er maar niet vanaf. Kippensoep eten wordt er dan gezegd. Om heel eerlijk te zijn, ik geloof dat ik in geen dertig jaar meer kippensoep heb gegeten. Ook niet zelfgemaakte kippensoep. Ik zie nog steeds die dikke vette brei van vroeger voor me. Uit blikjes, pakjes en zakjes vind ik het al helemaal een verschrikking, veel te zout. Dus de stoute schoenen aangetrokken en aan de gang dan maar. Ik ben wel een klein beetje de oosterse kant op gegaan qua smaak. En ik moet zeggen dat ik het lekker vond. Absoluut niet vet en een lekkere heldere bouillon. Maar naar mijn idee mag het wat pittiger, maar ik kon het nog niet goed proeven vanwege mijn hevige verkoudheid. Volgens manlief was het goed op smaak en zeker niet te zout. Langzaam maar zeker gingen wij ons beter voelen, maar of dat nou door de soep komt dat zullen wij nooit weten.

Lekker kippensoepje

Ingrediënten
1 prei Alle ingrediënten, de selderijknol ben ik vergeten.en 2 stengels bleekselderij
2 winterwortels en 2 uien
4 tenen knoflook
1 soepkip
3 liter water
2 verse laurierblaadjes
Een kruidenbuiltje van een klein bosje verse tijm
Een klein bosje verse peterselie
Een klein handje zwarte peperkorrels
Zout en zwarte peper uit de molen

Na vijf uur trekken trekt een heerlijke geur door het huis
Na vijf uur trekken trekt een heerlijke geur door het huis

Bereiden
Snij de groenten grof en was het goed schoon, vooral de prei. Snij de prei over de lengte in en haal het buitenste blad weg. Snij het en was het dan in een vergiet onder de kraan. Doe de kip in een pan met het water en de grof gesneden groenten. Breng het aan de kook, zet de warmtebron zacht, haal de deksel van de pan. Het water moet licht blijven borrelen. Laat dit ± 5 uur staan trekken. Voeg nog geen zout toe. De bouillon kan dan te zout worden omdat het gaat inkoken. Schuim de bouillon regelmatig af als het nodig is. Na 5 uur de kip uit de bouillon halen. De bouillon door een zeef in een andere pan overgieten. Laat de kip en de bouillon eerst goed afkoelen, zet het dan in de koelkast.
Ik heb het de volgende dag afgemaakt.
Als er vet op de bouillon zit verwijder dat dan met een schuimspaan. Maak de kippensoep dan af met, 1 rode peper fijn gesneden, 1 bosje bosui fijn gesneden, 1 prei goed gewassen en fijn gesneden, een flinke eetlepel geraspte verse gember, een scheutje vissaus, sap van één hele limoen, zout en zwarte peper naar smaak. Haal het kippenvlees  van het bot,  het vlees los trekken en toevoegen.

Eet smakelijk.

Lekker kippensoepje

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers

 

 

Lekker kippensoepje Lekker kippensoepje Lekker kippensoepje Lekker kippensoepje Lekker kippensoepje Lekker kippensoepje Lekker kippensoepje

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: