Lekkere pittige kip

Langedijkers,
Lekkere pittige kip, ik weet niet hoe ik dit gerechtje anders noemen moet. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik een recept van witlofsoep zou plaatsen. Maar dit hebben wij gisteravond gegeten en het was zo lekker (en schoon op) dat manlief zei, waarom doen we deze niet. Ook goed, alleen heb ik weinig foto’s van het gerecht gemaakt. Het recept van de witlofsoep staat nu op mijn facebookpagina Francijna Cooking Mama. Het recept is wel een beetje afgeleid van een paar andere recepten, want ik dacht eerst het ene recept te maken en toen kwam ik weer een ander recept tegen. Toen wist ik het even niet meer. Dus heb ik maar mijn eigen ding gedaan. Uiteindelijk was het kiezen uit ananas of pindakaas en pas op het allerlaatste moment besloot ik de pindakaas te gebruiken. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten, maar het viel gelukkig goed uit.

Lekkere pittige kip

Ingrediënten (voor 5 grote eters)
Lekkere pittige kip1500 gr kippendijen in blokjes
Marinade:
6 tl sambal brandal, of naar smaak
1 tl Laos
1 tl Boem boe saté
Flinke scheut arachideolie
200 ml tomatenketchup
100 ml ketjap manis
100 ml azijn
1 tl serehpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl uienpoeder
En verder
Lekkere pittige kip met patat6 teentjes verse knoflook fijn gehakt
3 rode uien in ½ ringen
Stukje verse gember geraspt
4 el pindakaas met stukjes noot
250 gr champignons in plakjes gesneden
1 Rode puntpaprika in dunne reepjes gesneden
1 gr puntpaprika (Toko) in dunne reepjes gesneden
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en voeg de kipblokjes toe. Laat een middagje (liefst een nacht) marineren. Verhit een scheut arachideolie in een wok en fruit de ui hierin aan. Voeg de fijn gehakte knoflook en geraspte gember toe. Schep de kip uit de marinade in een vergiet en laat de ergste marinade er uit lekken. (Wel opvangen om het later weer te gebruiken). Meng de kip en de gesneden groenten met het uienmengsel en wok op goed hoog vuur mee. Voeg de opgevangen saus en pindakaas toe, meng goed door. Laat nog ± 15 minuten op zacht vuur pruttelen.
Lekker met rijst of verse patat.

Lekkere pittige kip

Langedijkers Facebook

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: