Lepelhapjes

LepelhapjesLangedijkers,
Twee lepelhapjes (amuses), lekker makkelijk. En je kan het nog makkelijker maken. In het lepelhapje met de zuurkool verwijs ik je door naar het recept op Langedijkers.nl, Zuurkool gestoofd in Riesling. Dat is een recept voor meerdere personen natuurlijk. Dat is niet erg als je de volgende dag zuurkool wil eten. Maar je kan natuurlijk ook een emmertje verse zuurkool van Krautboy kopen bij Wijntapperij De Burg. Dit emmertje is goed afsluitbaar en dan kan je de zuurkool nog wel even bewaren in de koelkast. Dit zijn leuke hapjes voor oudejaarsavond of gewoon een amuse als voorgerechtje bij een lekker etentje thuis met vrienden. Nog leuker is om je lepeltjes zelf te maken. Dat heb ik deze week zelf gedaan en dit staat beschreven op de webblog van Lekker Tafelen. Dit was erg leuk om te doen, en ook niet zo moeilijk. Je kan de eetbare lepeltjes natuurlijk ook kopen. Maar uit ervaring zeg ik, maak ze lekker zelf. Ook de appelchutney staat op Lekker Tafelen, het is een recept voor 2 potjes. Als je dat teveel vindt, halveer je de hoeveelheden van de ingrediënten van het recept of je geeft een potje cadeau, altijd leuk om weg te geven. Geniet er van en een hele fijne jaarwisseling.

Lepelhapjes

Lepelhapje met zuurkool en appelchutney
Ingrediënten
Verse zuurkool gestoofd in Riesling of zuurkool naar smaak
1 kleine Granny Smith appel in dunne plakjes
1 Veluwse rookworst van AH (Vleeswaren)
Appelchutney
Bereiding
Bak de rookworst twintig minuten op zacht vuur in wat bakboter en keer de worst regelmatig. Als het te hard gaat zet de pan dan op een warmhoudplaatje. Leg op een amuselepel een dun schijfje appel. Doe daar ongeveer een eetlepel zuurkool en een theelepel appelchutney op. En maak af met een stukje rookworst.

Lepelhapje met geroosterde courgette
Ingrediënten
1 Courgette
1 Bosje wilde spinazie (Toko)
Kwarteleitjes gekookt, 1 per lepelhapje (Toko)
1 bakje roomkaas naturel
1 Bosje bieslook fijn gesneden
2 knoflookteentjes fijn gehakt
Pittige olijfolie (Met een pepertje er in)
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Bereiding
Roer de roomkaas los en meng de bieslook en de knoflook er door. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Snij de courgette in dunne plakken met de kaasschaaf tot aan de zaadlijst en draai de courgette dan (niet te dun). Smeer de courgetteplakken met wat pittige olijfolie in, en bestrooi ze met wat zout (en zwarte peper als je gewone olijfolie gebruikt). Kook ondertussen de kwarteleitjes vier minuten in kokend water met wat zout. Rooster de courgetteplakken voorzichtig in de grillpan. Haal ze uit de pan. Leg dan de wilde spinazie even heel kort in de hete grillpan. Zorg dat de bladeren heel blijven. Leg de courgetteplakken op een plank, leg daarop een spinazieblad (snijdt het spinazieblad een beetje in de zelfde vorm). Besmeer dat met de roomkaas leg het kwarteleitje er op. En rol het dan op en leg op de amuselepel.

Wij wensen alle bezoekers van Langedijkers.nl een smakelijk en gezond 2014

 

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: