Marokkaanse gehaktballetjes

Langedijkers,
Marokkaanse gehaktballetjes een recept van mijn zuster. Heerlijk, ik heb ze nu al een aantal keer gemaakt en het blijft lekker. Deze keer maar eens in de Tajine, maar het kan ook in een gewone braadpan. Je kan het natuurlijk met simpele witte rijst serveren, maar ook met een lekker vers Turks brood van de Toko (of zelf bakken) en een frisse salade. Wij zijn gek op couscous dus maar eens op zoek naar een lekker recept. Ik vond er één bij 24 kitchen. Deze is met Bulghur en zo simpel gemaakt. Het meeste werk is het hak en snij werk van de kruiden die er in gaan. Alle ingrediënten kan je bij de Toko kopen hoef je geen supermarkt voor in te gaan. Of het sneller is weet ik niet, maar zeker gezelliger.
Marokkaanse gehaktballetjes
Ingrediënten voor de gehaktballetjes
1 kg rundergehakt
2 grote uien fijn gesneden
4 tenen knoflook uit de knijper
Stukje verse gember geschild en geraspt
1 bosje bladpeterselie fijngehakt
1 bosje koriander fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1 tl kaneelpoeder
Zeezout en vers gemalen peper naar smaak
Meng alles door elkaar en maak er mooie niet te grote gehaktballetjes van.
Ingrediënten voor de saus
2 blikje gepelde tomatenblokjes
1 pakje gepureerde tomaten
2 rode pepers fijn gehakt
½ bosje bladpeterselie fijn gehakt
½ tl kaneel
½ tl komijnpoeder
1 tl cayenne peper
Meng alle ingrediënten met elkaar en breng dit met de gehaktballetjes aan de kook. De balletjes
moeten net onder de saus staan. Zo niet voeg dan wat water toe. Laat het gerecht 20 à 30 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan en laat het vocht een beetje inkoken.
Serveer met Turks brood en een lekkere frisse groene salade, couscous of Tabouleh
Ik heb er een heerlijk Tabouleh bij gemaakt.
Tabouleh van 24 kitchen

Ingrediënten (voor 4 personen)
65 gr fijne bulghur (toko)
8 el goeie olijfolie
2 rijpe tomaten in kleine blokjes
2 lente uitjes klein gesneden
Groene peper fijngehakt
1 bosje bladpeterselie fijngehakt
3 takjes munt blaadjes heel erg fijn gehakt
1 citroen gewassen en eerst de schil geraspt en dan de citroen uit geperst
Bereiding
Doe de bulghur in een kom en meng er de tomaten blokjes, lente-uitjes, groene peper, peterselie en het sap van de citroen door. Voeg naar smaak de rasp van de citroen erdoor. Als je het nodig vindt meng je er nog wat zout door. Meng alles goed door elkaar. De munt en de olijfolie pas als laatste vlak voor het opdienen er door heen mengen. Breng op smaak met de rest van de citroenrasp en olijfolie. De Tabouleh moet fris en juicy zijn niet zwemmen in de olijfolie, maar ook weer niet te droog.
Serveer in een mooie schaal. Eet smakelijk