Melanzane ala Parmagiana

Beste lezers,
Melanzane ala Parmagiana, een vegetarisch ovengerecht. Op mijn groenteschaal lagen twee aubergines te wachten tot ik wist wat ik er van ging maken. In het programma Koken met van Boven heeft Yvette het over aubergines gehad. Daarom had ik ze ook gekocht. Het soort wat zij gebruikte was een kleine stevige aubergine. Deze hoefde je niet eerst te zouten om het vocht er uit te onttrekken. Ik was vastbesloten om nu eens uit een kookboek te koken. Er liggen een aantal boeken van Fattoria la Vialla in mijn kast en daar kwam ik dit recept tegen. Dus even door gelezen. Het frituren van de aubergine stond mij tegen. Dus maar eens op zoek naar een ander recept. Uiteindelijk vond ik er één uit het boek van Jamie Olivier, Jamie’s Italië. Die twee recepten heb ik met elkaar gecombineerd. Ik heb de plakken aubergine op mijn fry top geroosterd, maar je kan ze ook gewoon grillen.

Melanzane ala Parmagiana

Ingrediënten (2 personen)
Olijfolie, om in te bakken
2 aubergines, in stevige plakken gesneden
1 kilo verse grote rijpe tomaten, ontveld en in vieren gesneden
1 grote ui, fijn gesnipperd
4 teentjes verse knoflook, in dunne plakjes gesneden
Handvol verse oregano, fijn gehakt
Handvol verse basilicumblaadjes
1 theelepel suiker
Geraspte pecorino
Bolletje mozzarella in blokjes gesneden
Broodkruim van twee bruine sneeën brood
Zout
Zwarte peper, uit de molen

Bereiden
Fruit de ui met knoflook tot de ui een beetje begint te kleuren Grill of rooster de plakken aubergine om en om goed bruin Voeg de tomaten toe en de helft van de oregano toe en laat de saus op zacht vuur lekker inkoken Broodkruim van twee bruine sneeën brood
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een scheutje olie in een diepe pan met dikke bodem. Fruit daarin de ui met knoflook tot de ui een beetje begint te kleuren. Kijk uit dat de knoflook niet verbrandt, dat smaakt bitter. Voeg de tomaten en de helft van de oregano toe en laat de saus op zacht vuur lekker inkoken. Breng op smaak met suiker, zout en peper en voeg de gescheurde blaadje basilicum toe. Ondertussen grill of rooster je de plakken aubergine om en om bruin. Ze mogen bijna zwart zien. Als de saus is ingekookt en op smaak gebracht kan je beginnen met de opbouw. Smeer een ovenschaal in met olie. Dan begin je met een laagje saus, daarop wat geraspte pecorino, en dan wat plakjes aubergine. Dit herhaal je tot alles op is. Als laatste rasp je nog wat pecorino en verdeel je de blokjes mozzarella. Strooi het laatste beetje oregano en de broodkruim er over heen. Zet de schaal in de voorverwarmde oven.  Als de mozzarella goed gesmolten is en lekker bruin ziet, is de Melanzane ala Parmagiana klaar.Begin met een laagje saus en daarop wat geraspte pecorino Dan wat plakjes aubergine Nog wat pecorino, blokjes mozzarella,het laatste beetje oregano en de broodkruim er over heen. Als de mozzarella goed gesmolten en lekker bruin ziet is de Melanzane ala Parmagiana klaar

Melanzane ala Parmagiana

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: