Mexicaanse tomatensoep met bonen

Mexicaanse tomatensoep met bonen en een zelf gebakken broodjeLangedijkers,
Mexicaanse tomatensoep met bonen. Niet echt een soepje voor deze tijd. Maar ja de WK hé. Ik ben absoluut geen voetbal liefhebber. Heb er de ballen verstand niet van. Als er al spannend voetbal is mag ik zelfs niet op de bank zitten thuis. Ik geef vervelend commentaar geloof ik. Maar ja, zelfs ik ga mee doen aan de oranje hype. Afgelopen zondagavond waren Siem en ik samen thuis en wat gaan we eten vanavond was de vraag. Nou zei ik wat dacht je tomatensoep, want de tomaten die er liggen moeten nodig op. Goed idee dus. Wel makkelijk a.u.b. want ik moest ook nog de net geplukte bessen verwerken tot jam. Om 18.00 uur moest het eten op tafel staan. En we eten natuurlijk voor de TV. Snel naar de supermarkt en daar kwam ik de blikjes boontjes tegen. Dus alle groenten de blender in en zo ontstond het idee van de Mexicaanse bonensoep. zaterdag moet Nederland tegen Costa Rica dan ga ik een Costaricaans recept maken dat kan je dan op mijn kookpagina op Facebook Francijna-cooking-mama terug vinden.

TIP
Lekker met eigen gebakken broodje met knoflookboter ,
Guacamole met chilichips
En een lekker koud biertje of wijntje!!

Mexicaanse tomatensoep met bonen

Mexicaanse tomatensoep met bonenIngrediënten,  In de blender
1 kilo rijpe trostomaten
1 pot gegrilde rode paprika (Toko)
4 stengels bleekselderij
4 teentjes knoflook (vers)
1 rode peper
2 rode uien
Verse koriander, niet te veel
Bosje platte peterselie
1 takje lavas (maggiplant)
Soep op smaak brengen met:
1 of meer groentebouillonblokjes (minder zout) naar smaak
1 tl milde (gerookte) paprikapoeder
Klein blikje zwarte bonen Bonduelle
Klein blikje kidneybonen Bonduelle
Klein blikje mais Bonduelle
Voor de garnering
Klein bosje bosuitjes, fijn gesneden
Bereiding
Pureer alle ingrediënten samen in de blender.  Doe de gemengde ingrediënten in een pan en verwarm de soep. Voeg één of meer bouillonblokjes naar smaak toe. Voeg dan de verschillende soorten bonen en de paprikapoeder toe. Voeg op het laatst de fijn gesneden bosuitjes toe en laat die even mee verwarmen.

Mexicaanse tomatensoep met bonen

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: