Mijn Oranje soepje

Het had wat voeten in de aarde om mijn oranje soepje op smaak te krijgen. Siem en ik hadden een flinke wandeling gemaakt en ik zou daarna even snel een pompoensoepje maken. Maar ik had toch wel wat moeite om de soep goed op smaak te krijgen. De volgende keer toch maar de lavas en bladselderij mee laten trekken met de bouillon. Dan hoef je ook geen bouillonblokjes te gebruiken, of je voegt later nog wat toe. Door uiteindelijk de verse kruiden het laatste kwartiertje mee te laten trekken werd de soep pas echt lekker. Als je geen daslook hebt of kan vinden kan je natuurlijk ook verse bieslook gebruiken.

Ingrediënten (4 personen)
1 kleine muskaatpompoen à 750 gr, geschild, pitten verwijderd en in blokjes gesneden
Ingrediënten voor mijn Oranje soepje 1 grote ui, gesnipperd
4 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
3 winterwortels, geschild en in schijfjes gesneden
Scheutje koolzaadolie
2 el kurkuma
2 tl komijnpoeder
2 tl korianderpoeder
2 à 3 bouillonblokjes (maggi minder zout)
1½ liter kokend water
Sap van één perssinaasappel
Takje bladselderij, fijn gehakt
Takje Lavas (maggiplant), fijn gehakt
Garnering
1 kleine gele paprika, heel fijn gesneden
3 kleine bospeentjes, in hele dunne plakjes gesneden
4 blaadjes daslook, fijn gehakt (optioneel)
4 bloemetjes van de daslook (optioneel)

Bereiden
Verhit in een soeppan een scheutje olie en fruit daarin de ui, knoflook en de specerijen totdat de specerijen lekker beginnen te ruiken. Als de specerijen een beetje aan bakken is dat niet erg. Laat Mijn Oranje soepjehet niet zwart worden. Als je het kokende water toevoegt komen de specerijen weer los van de bodem. Voeg dan de pompoen en wortel toe meng goed door en laat even mee bakken. Voeg dan het water, de bouillon blokjes naar smaak en het sinaasappelsap toe en zet de pan op een vlamverdeler op laag vuur en laat pruttelen tot de pompoen en wortel gaar zijn. Pureer het geheel met de staafmixer tot een glad soepje. Voeg de fijn gehakte  verse kruiden, de dun gesneden bospeentjes en de paprika toe, laat de soep nog een kwartiertje door warmen.
Serveer de soep met de fijn gehakte daslookblaadjes en strooi wat van de bloemetjes in de soep. Lekker met een verse roomkaas met knoflook, fijngehakte daslook en wat zwarte peper uit de molen.

Mijn Oranje soepje

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: