Mijn verse tomatensoep

Mijn verse tomatensoep, het is omdat ik het nu op papier zet. Maar ik maak het nooit het zelfde klaar. Het is ook maar net wat ik in huis heb natuurlijk. Dit keer moest ik toch wel naar de Toko, want de tomaten waren  echt op. Eenmaal thuis gelijk maar aan de slag want met al dat snijwerk ben je wel weer even bezig. Het is een heerlijke pan soep geworden.

Ingrediënten
Ingrediënten verse tomatensoep2 kilo trostomaten, in vieren gesneden
2 grote uien, in grove stukken gesneden
2 winterwortel, in blokjes gesneden
4 teentjes verse knoflook, grof gehakt
1 rode peper, schoongemaakt en in stukken gesneden
3 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 grote pot gegrilde paprika (Toko), uitgelekt en in stukken gesneden
2 liter groente bouillon, Zonnatura
2 blokjes lavas, uit de vriezer
Klein bosje verse platte peterselie
Klein bosje verse blad selderij
Tijm, rozemarijn, oregano en laurierblad

Bereiding

Fruit de ui, rode peper en de knoflook aan in een soep pan met dikke bodem. Als de ui licht bruin kleurt doe je er de bleekselderij en wortel bij en laat even mee fruiten. Dan de tomaat en de gegrilde paprika toevoegen en even wachten tot er lekker veel sap los komt uit de tomaat. Voeg dan de bouillon en alle kruiden toe. Laat dit een klein uurtje sudderen. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Als je het nodig vindt op smaak maken met zout en zwarte peper uit de molen.

Verse tomatensoep met Turks broodMijn verse tomatensoep

En like mijn Facebookpagina 😉

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: