

Langedijkers,
Omgekeerde eiertaart lijkt een beetje op een eerder recept wat ik al eens geplaatst heb. Maar ja, je moet af en toe wat als je zoveel eieren hebt. Dit is weer zo’n lekker makkelijk zondagmiddag receptje. Heerlijk met die verse kruiden er in. Koppie soep er bij als je daar ook nog trek in hebt, en dan de bank op en lekker tv kijken. En je moet natuurlijk de spullen er voor in huis hebben, dat is hier niet zo een groot probleem.
Omgekeerde eiertaart met verse kruiden
Ingrediënten (4 personen)
8 eieren
250 gr mager rookspek, in dunne plakjes gesneden
1 courgette, in dunne plakjes gesneden


3 á 4 tomaten, in dunne plakjes gesneden
Bosje lente-uitjes, fijn gesneden
1 rode puntpaprika, in dunne reepjes gesneden
Bosje platte peterselie, fijn gehakt
Bosje bieslook, fijn gehakt
Bosje oregano, fijn gehakt
Takje lavas (maggiplant), fijn gehakt
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 rode peper, in dunne reepjes gesneden
200 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Scheutje melk
Olijfolie
Zwarte peper uit de molen
Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren met de een scheutje melk, de knoflook, de helft van de geraspte kaas en de fijn gehakte kruiden. Breng op smaak met de zwarte peper en als je het nodig vindt met wat zeezout. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel dan de plakjes spek over de bodem. Leg daarop de plakjes courgette. Verdeel er dan de lente-uitjes, de rode peper en de paprika over. Giet dan het eimengsel over de groenten, leg er de plakjes tomaat op en verdeel daarover heen weer de rest van de geraspte kaas. Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven. Als de taart klaar is laat je hem even buiten de oven rusten. Keer dan de taart om op een bord, dan ligt de spekkant (onderkant) boven. Draai de taart dan op een ander mooi bord weer om en dan ligt de mooie kant boven.
Serveer met een lekkere frisse groene salade.