Langedijkers,
Overheerlijke Lamsrack van Laus heb ik dus afgelopen zondag gemaakt. Het was voor mij de eerste keer, dus best wel spannend, doodeng eigenlijk. Ik ben echt niet onbekend met lamsvlees, heb het echt wel vaker klaar gemaakt. Maar dat was dan een lamsbout in de oven. Of een lamskarbonaadje. Maar zo’n stukje kostbaar en kwetsbaar vlees als lamsrack dus nog nooit. Welke kruiden en specerijen, die bij lamsvlees horen, dat weet ik wel. Maar het bereiden hé?? Dus eerst maar internet afspeuren en veel recepten bekijken. En vooral hoelang moet het braden?? Gelukkig zijn wij in het bezit van een ruime achtertuin. Daar proberen wij in het voorjaar en de zomer onze eigen groenten te telen. In de winter nemen onze kippen de tuin over. En een gedeelte daarvan is ingericht als kruidentuin. Daar zal nu niet veel staan denk je dan. En dat klopt ook, maar je hebt nog altijd de winterharde kruiden. Zoals tijm, rozemarijn, en salie. En die staan dus ook in mijn kruidentuin. De andere kruiden, die ik dan nodig heb, haal ik bij de Toko in Noord Scharwoude. Het lamsvlees zag ik bij Laus Klaver liggen. Het was in de aanbieding. Toen dacht ik dus ook, nu ga ik het kopen en daar iets lekkers van proberen te maken. O jee, en het ergste is een hele lieve vriendin van mij. VIND DIT NIET LEUK!! SORRY!! Maar het is zo lekker. Ik heb de marinade uiteindelijk uit de losse pols gemaakt. En wij hebben zitten smikkelen. Omdat dit een nogal onverwachtse actie van mij was, ben ik niet bij de wijntapperij “de Burg” langs geweest voor een lekker wijntje. Wij hebben er dus een Chianti bij gedronken,die we al in huis hadden, en dat combineerde goed!!
Ingrediënten (4 personen)

Stukje lamsrack van 8 ribbetjes aan elkaar (Laus Klaver, de keurslager)
Bakboter
Ingrediënten marinade
Een paar takjes verse tijm de blaadjes afgeritst
Een takje verse rozemarijn de blaadjes afgeritst
6 kleine blaadjes salie
Klein bosje bladpeterselie
½ rode ui
½ solo knoflook
Snufje cayennepeper
Zout en zwarte peper uit de molen
Olijfolie
Bereiding
Alle ingrediënten voor de marinade met elkaar pureren met de staafmixer, over het vlees verdelen en een paar uur laten marineren in de koelkast. Het vlees een uurtje van te voren uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. Boter heet laten worden in de pan. Het vlees om en om aanbraden en dan ongeveer 25 minuten laten braden op zacht vuur en af en toe even keren.


Nou ik moet zeggen dat het heerlijk was dus en zeker voor een eerste keer.
Tip: Eten met gebakken (of gefrituurde) aardappeltjes en gegrilde groenten of een groene salade.
Overheerlijke Lamsrack van Laus
Ga naar de facebook pagina van Langedijkers