Langedijkers,
Paddenstoelencurry, dat kwam ik laatst tegen bij de site Champignon Idee . Nu doe ik veel te weinig met paddenstoelen, terwijl wij ze erg lekker vinden. Beetje jammer dus. Dit recept bracht mij op een idee. Ik ga er zelf wat van maken, dacht ik, want dit is eigenlijk een recept zonder vlees. En een vleesloze dag dat werkt nog steeds niet hier bij de heren in huize van Diepen. Dus op mijn fiets gestapt en richting de Toko gereden om te kijken wat daar aan paddenstoelen te koop is. De oesterzwammen en de shiitakes, samen met de paprika’s, komen daar vandaan. Voor de kastanjechampignons moest ik naar Deen. Het lekkerst is als je de paddenstoelencurry de dag van te voren maakt en het vlees, ik heb kipfilet gebruikt, er een nachtje in laat marineren. Het is echt niet zoveel werk. Ik heb vier pepers gebruikt en de zaadlijsten er uit gehaald. De volgende keer doe ik weer twee met zaadlijst en twee zonder zaadlijst. Want als de zaadlijsten eruit zijn is de peper echt niet zo pittig meer. De Nickery Massala heb ik bij de Toko in de Mare in Alkmaar gekocht, maar je kan ook gewoon de Garam Masssala gebruiken. Deze keer heb ik de paddenstoelencurry alleen met naanbrood geserveerd.
Smakelijk!!!!
Paddenstoelencurry met kip
Ingrediënten voor de curry (Nodig voor 4 personen)
2 rode uien, grof gesneden
Stukje verse gember ± 4 cm, in plakjes
8 teentjes knoflook
4 rode pepers, grof gesneden zonder zaadjes
50 ml kokosmelk
1 el komijnzaadjes, geroosterd
1 el korianderzaadjes, geroosterd
1 tl kardemompoeder
1 tl kurkuma[column size=one_half position=first ]2 tl nickery massala of garam massala
¼ tl kaneel
1 tl mosterdpoeder[/column][column size=one_half position=last ]1 tl cayennepeper
2 el bruine suiker
750 gr kipfilet, in blokjes gesneden[/column]
Ingrediënten later toevoegen
Arachide olie
1 rode ui, in halve ringen
1 rode puntpaprika, in dunne reepjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
150 gr oesterzwammen, grof gesneden
150 gr kastanjechampignons, in stevige plakjes
150 gram shiitakes, grof gesneden
3 verse laurierblaadjes
500 gr verse rijpe tomaten, in blokjes gesneden[column size=one_half position=first ]1 à 2 el witte wijnazijn
1 groentebouillonblokje
Chili poeder om op smaak te brengen[/column][column size=one_half position=last ]Zwarte peper uit de molen
Verse koriander[/column]
Bereiding
De avond er voor.
Rooster de komijn- en de korianderzaadjes in een droge koekenpan op zacht vuur tot dat ze lekker gaan ruiken. Maal in de keukenmachine de ingrediënten voor de curry fijn. Meng de kip door de marinade en laat lekker een nachtje marineren.
Dan de volgende dag
De ui fruiten, de paprika toevoegen en een minuut of vijf mee laten pruttelen. De gemarineerde kip met marinade toevoegen en vijf minuten mee laten bakken. Dan de tomatenblokjes, de laurierblaadjes en het bouillonblokje toevoegen. Op het laatst de paddenstoelen toevoegen en op smaak maken met de azijn, zwarte peper en chilipoeder. Strooi voor het serveren wat verse gehakte koriander over de curry. Lekker met witte rijst of naanbrood!!