Paella op de Skottelbraai

Wij hadden ooit voor onze kampeervakanties een skottelbraai aangeschaft. Nu was het was het mooi weer, we wilden buiten koken en eten en we hadden al een paar keer gebarbecued. Het moest dus anders. De skottelbraai onder het stof vandaan, afgestoft en een oud recept opgezocht en een beetje aangepast. Paella op de skottelbraai. De paella kan uiteraard ook worden bereid met vis in plaats van kip. Er bestaat ook nog een vegetarische variant.

Ingrediënten (4 personen)

Ingrediënten voor paella op de skottelbraai.250 gr paella rijst
Scheut koolzaadolie
2 laurierblaadjes
1 tl saffraandraadjes
1 tl kurkuma
½ tl cayennepeper
1 dl medium sherry
500 ml kippenbouillon
2 tl paprikapoeder mild
2 tl paprikapoeder hot
1 kilo party kipdrumsticks
1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden
1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
3 tomaten, in vieren gesneden, ontpit en in blokjes
1 rode ui, doormidden en in dunne reepjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 venkel, in hele dunne reepjes
100 gr chorizo, in kleine stukjes gesneden
1 blikje artisjokharten, uitgelekt en in vieren gesneden
Klein bosje platte peterselie, fijn gehakt
Zout en peper
Bereiding kipdrumsticks
De kipdrumsticks bestrooien met de gerookte paprikapoeder hot en gerookte paprikapoeder mild, zout naar smaak en zwarte peper uit de molen. Verhit een scheutje olie in de skottelbraai en grill de drumsticks om en om bruin en gaar. Zet apart.
Bereiding paella op de skottelbraai
Bak in de skottelbraai met de overgebleven olie de chorizo zachtjes uit en schep de chorizo dan uit het de olie. Fruit de ui in de skottelbraai in de overgebleven olie totdat het glazig ziet. Doe er dan de paprika en venkel bij en fruit nog even mee. Roer er dan de fijn gehakte knoflook, paprikapoeder, kurkuma en de cayennepeper door. Voeg de laurierblaadje toe. Nu de rijst erbij en roer het geheel twee minuten en doe er dan de sherry en saffraan bij. Laat de vloeistof één minuut inkoken en roer er dan de bouillon doorheen. Alles twintig minuten zachtjes laten pruttelen tot de rijst het grootste gedeelte van het vocht heeft opgenomen. Zonder deksel op de skottelbraai en niet roeren. Zet het gas van de skottelbraai uit. Voeg de tomaatjes, artisjokharten, kipdrumsticks en chorizo toe en dek af met aluminiumfolie en laat een minuut of tien staan. Strooi de fijn gehakte peterselie er over.

Paella op de SkottelbraaiPaella op de skottelbraai

Meer Spaanse Recepten

En like mijn Facebookpagina 😉

 

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: