Pasta met gegrilde groene asperges

Pasta met gegrilde groene asperges met rucolapesto is een snelle maaltijd, best wel even een werkje, want je moet alles tegelijkertijd klaar hebben. En zorgen dat de tafel gedekt is en iedereen aan tafel zit. Delegeren dus 😉

Pasta met gegrilde groene aspergesIngrediënten voor 2 personen
Pasta
250 gr verse tagliatelle, AH

Bereiden
Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook en kook de pasta zoals in de beschrijving beschreven staat.

Groene asperges
Ingrediënten
12 groene asperges, kontje eraf gesneden
Italiaanse olijfolie
Zout (Lo Salt)
Zwarte peper uit de molen
Bereiden
Wrijf de asperges in met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de asperges om en om tot er een mooi streepje op asperges komt en ze beetgaar zijn. Dat ligt aan de dikte van de asperges.

Garnering
Rucola
90 gr prosciutto
Pijnboompitjes, geroosterd
Geraspte Parmezaan

Zo doe ik het

Maak eerst de rucalopesto. Zet even apart zodat de smaken goed in kunnen trekken. Dit kan je van tevoren klaar maken en wat er over is in een potje in de koelkast bewaren. De pijnboompitten roosteren. Zorg dat er een pan heet water voor de pasta klaar staat.
Dek de tafel. Iedereen aan tafel zodat het gerecht warm kan worden gegeten. Bereiding van de asperges en pasta is zo klaar. Grill de asperges en kook tegelijkertijd de pasta beetgaar. Verwarm ook tegelijkertijd de borden. Schep de pasta op de verwarmde borden. Meng er pesto naar smaak doorheen. Verdeel er de prosciutto, kaas, rucola en pijnboompitten over. Leg de asperges er naast.

Pasta met gegrilde groene asperges

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: