Het is weer aspergetijd en dit keer een pasta met groene asperges en broccoli. De groene asperges hebben we gekocht bij Bakkums Boetje in Heerhugowaard.
Ingrediënten voor 2 personen
350 gr groene asperges,
Klein struikje broccoli
2 sjalotten, fijn gesnipperd
2 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
Scheut koolzaadolie
1 el (verse) groene pesto
Five pepers uit de molen (Santa Maria)
Snufje biologische groentebouillon
Geraspte Parmezaan
Pasta voor 2 personen naar smaak
Een klein handje verse basilicumblaadjes
6 plakjes prosciutto
Bereiden
Snij het kontje van de groene asperges en snij de asperge dan in stukjes van ± 3 cm. Hou het kopje heel en leg apart. Snij het kontje en de losse blaadjes van de stam van de broccoli. Snij de stam in kleine blokjes en de broccoli in hele kleine roosjes. Zet een pan water op het gas voor de pasta. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit daarin de sjalotjes en de knoflook aan tot de sjalot glazig ziet. Voeg de steeltjes van de asperges en de broccoli toe en laat even meebakken. Voeg dan 100 ml water en een snufje bouillonpoeder toe. Zet een deksel op de pan en laat de groenten beetgaar worden. Als alles beetgaar is en je hebt nog wat vocht over, laat je dat even zonder deksel op de pan verdampen. Voeg dan de aspergekopjes en de broccoliroosjes toe. Laat even meebakken. Voeg de pesto toe meng goed door het groentemengsel heen en maak op smaak met de peper. Kook de pasta zoals op het pak staat aangegeven. Verwarm de borden.
Serveer de pasta met de groenten, Parmezaan, basilicum en rolletjes prosciutto.
Pasta met groene asperges en broccoli