Pasta met groentesaus en pancetta

Pasta met groentesaus en pancetta

Langedijkers,

Het viel mij deze keer niet mee om weer een recept te plaatsen. Ik heb het hele weekend gewerkt en ben niet aan koken toe gekomen. Dus dacht ik dan maar iets uit mijn Receptenlijst te halen. Maar ja, wat hé. Dit recept, Pasta met groentesaus en pancetta, lag bij de PC klaar om toegevoegd te worden aan mijn receptenlijst. Oké dacht ik, laat ik deze dan maar doen dan vang ik twee vliegen in één klap. Dit heb ik een week of twee geleden gemaakt. Het begon eigenlijk met een recept van www.ah.nl. Maar ik heb het weer zo veranderd dat ik het eigenlijk wel mijn eigen recept mag noemen. Als ik een groentesaus ga maken kijk ik eerst altijd wat ik nog heb liggen aan groenten. En wat er nog open in de koelkast staat. En deze keer lag er nog al wat. Ik heb nog acht andere ingrediënten toe gevoegd.  De reden waarom ik dit ging maken was omdat ik met mijn zus had afgesproken om naar onze ouders te gaan. Als wij dat doen eten we meestal ook daar. En om dat mijn moeder niet lang kan staan halen wij wat of mag ik het maken. Eten halen betekent dan naar de Chinees. Maar aangezien dat bij mij niet zo goed meer valt, maak ik liever zelf eten klaar. Mijn zus is de hele week aan het werk dus heeft er geen tijd voor. En ik vind het weer leuk om te doen. De saus had ik van te voren thuis al klaar gemaakt. Alleen de wijn ontbrak nog. Ik kreeg de saus niet lekker op smaak, vroeg advies aan mijn zus en die goot er een flinke scheut rode wijn bij. En klaar was het, heerlijk gewoon. Dus een beetje van Albert Hein, mijn zus en het grootste gedeelte van mij. Ik heb trouwens zitten genieten van mijn vader. Ik had drie soorten kaas meegenomen. Een stuk Parmezaanse, een stuk Pecorino en een stuk boerenkaas. Bedoeld om over de pasta te raspen. Maar mijn vader zat er heerlijk van te eten en deelde lekker uit.

Ingrediënten (6 personen)
Pasta met groentesaus en pancettaPasta met groentesaus en pancetta

 

 

 

 

 

 

 

500 g pasta penne of een ander wat groter soort
1 rode peper  schoon gemaakt en gesneden
2 uien in stukken gesneden
2 teentjes  knoflook fijn gehakt
Klein blikje tomatenpuree
4 geroosterde paprika’s uit pot
1 winterwortel  in stukken gesneden
2 stengels bleekselderij  in stukjes gesneden
½ courgette in stukken
1 bakje cherrytomaten (250 g) doormidden gesneden
olijfolie om in te bakken
2 el olijfolie extra vierge
200 gr pancetta  Italiaans spek,
1 bakje basilicum (15 g) blaadjes gescheurd
Rode wijn
Italiaanse gedroogde kruiden
Zout en zwarte peper uit de molen
40 gr Parmezaanse kaas geraspt

Pasta met groentesaus en pancetta

Bereiden van de Pasta met groentesaus en pancetta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de cherrytomaatjes, knoflook, peper, uien, winterwortel, courgette, bleekselderij, geroosterde paprika en 2 el olie extra vierge in de keukenmachine en pureer. Zet het mengsel apart. Houd 6 plakjes pancetta achter en snijd de rest in kleine stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes spek 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het tomatenmengsel, de tomatenpuree en de helft van het basilicum toe. Breng op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden en een scheut rode wijn. Draai het vuur laag. Verhit in een andere koekenpan de bakolie en bak de 6 achtergehouden plakjes pancetta in 5 minuten knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Giet de pasta af en doe er wat extra vierge olijfolie door tegen het kleven. Ik spoel pasta nooit af onder koud water. Meng de pasta met het tomatenmengsel. Of serveer de pasta en de saus apart. Serveer met de geraspte kaas, plakjes pancetta en de rest van het basilicum. En drink er een lekker glas Chianti bij.

Pasta met groentesaus en pancetta

Pasta met groentesaus en pancetta Pasta met groentesaus en pancetta

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: