Pasta met pesto van postelein

Even naar de Toko en kijken wat hij te bieden heeft. Er lag heerlijke verse postelein. Veel  te lang geleden dat wij dat gegeten hebben. Twee euro vijfennegentig per kilo valt ook nog wel mee. Dus een kilootje gekocht. Maar ja dan…. Wat ga ik er mee doen?? Even zoeken op internet. Daar zag ik recepten van Pesto van postelein. Apart, maar toch proberen, pasta met pesto van porselein. Wel jammer als het niet lekker zou zijn. Dat viel gelukkig alles mee.

Ingrediënten (2 personen)

Postelein500 gr postelein, wortels verwijderd, goed gewassen en gedroogd.
250 gr pasta naar keuze, gekookt zoals de bereiding zegt.
10 zongedroogde tomaatjes, klein gesneden.
Klein bolletje buffel mozzarella, in blokjes
100 gr mager rookspek, in blokjes
2 flinke el pesto van postelein
1 rode ui, fijn gesnipperd
Gedroogde chilivlokken
Scheutje koolzaadolie
1 flinke el kappertjes
Geraspte Pecorino

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit in een wok een scheutje olie en fruit daarin de ui met de knoflook tot de ui licht begint te kleuren. Voeg de spekblokjes toe en laat mee bakken tot ze mooi uitgebakken zijn. Voeg dan de postelein toe en laat op hoog vuur slinken. Schep een paar eetlepels pesto door de pasta en verdeel de pasta over twee ovenvaste borden. Schep het posteleinmengsel er op. Verdeel er dan de tomaatjes, kappertjes, chilivlokken naar smaak, en mozzarella over en sluit af met wat geraspte Pecorino. Zet de borden in de voorverwarmde oven en laat de mozzarella smelten en licht kleuren.

Pasta met pesto van postelein

Meer Italiaanse Recepten

En like mijn Facebookpagina 😉

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: