Pastasalade met basilicumolie

Langedijkers,

Pastasalade met basilicumolie, ook weer een favoriet zomergerecht bij ons. Het is een vegetarisch gerecht. Maar als je er perse vlees bij wil hebben zou je er gerookte kipfilet door heen kunnen doen. Of licht uitgebakken pancetta lijkt mij dan ook erg lekker.  Mijn zus en ik hadden weer afgesproken om richting onze ouders te gaan. En zoals ik al eerder vertelde mag ik dan iets te eten meenemen. Wat zal ik dan maken vroeg ik aan mijn zus. Iets makkelijks waarvoor je in Woubrugge niet meer in de keuken hoef te staan. Een salade dus. Dat had ik dus ook al in mijn hoofd. Maar wat voor een salade? Gewoon van sla, maar dat eten we al zo vaak in de zomer en vooral als je sla in je eigen groente tuintje hebt staan. En bijna elke week maak ik wel een maaltijdsalade klaar. Dus welke heb ik nog niet gehad. De pastasalade schoot het door mijn hoofd en manlief was het daar mee eens. Ik had ook nog een schaal eigen gemaakte tomatensoep in de vriezer staan, dus die er ook uit en die lekker aangelengd met nog wat gepureerde tomaten, knoflook en een pepertje zodat we genoeg hadden voor 5 man.  En een lekker broodje met rozemarijnpoeder in de broodbakmachine gemaakt. Toen aan de slag met de salade, dit is een recept uit de Allerhande van AH. Ondertussen ook weer een beetje van mijzelf dus. Eerst de voorraadkast maar weer eens ingedoken, kijken wat ik allemaal in huis heb. Ik moest alleen nog de verse basilicum en de cherrytomaatjes kopen. De rest had ik allemaal in huis.  Het recept schrijft farfalle (vlinderpasta) voor. Dat had ik dus niet maar wel een andere grove pasta en die heb ik dus gebruikt. Voor de rest is het wel het zelfde gebleven. Ik heb dan wel de sla uit mijn eigen tuin gebruikt. Erg lekker hoor. Verse rucola en eikenbladsla dus. Ik dacht toch echt dat ik de sla goed gewassen had. Maar eenmaal aan tafel, we zaten heerlijk te eten en te praten, dacht ik ineens wat is dit. Ik had een stukje eikenblad sla in mijn mond en dat proefde erg raar, naar tuinaarde leek het wel en ik haalde harde stukjes van iets uit mijn mond. Ik trok erg rare gezichten denk ik, want iedereen lag slap van het lachen natuurlijk. Het zal dus wel een klein slakje zijn geweest. Maar snel een paar flinke slokken rode wijn genomen en dapper doorgaan met het eten. Uit eindelijk hebben we heerlijk gegeten en dat wat over gebleven was heb ik bij mijn ouders achter gelaten, kunnen zij er ook nog één keer lekker van eten. Dit is natuurlijk ook een lekkere salade voor bij de BBQ of voor een koud buffet. Wij hadden dus vooraf, een lekkere tomatensoep met een vers gebakken broodje en een kaasplankje er bij. En de pastasalade. En als toetje was er ijs. En dit alles onder het genot van een lekker glas (of meer) rode wijn. Het recept staat op de site van www.ah.nl  Als je het gaat maken succes en smul er lekker van.

Pastasalade met basilicumolieIngrediënten (8 personen )
400 gr grove pasta
2 teentjes knoflook
1  pot verse basilicum
6 eetlepels olijfolie
25 gr pijnboompitten geroosterd
250 gr cherrytomaten
1 pot gegrilde paprika á 400 gr
1 blik artisjokken uitgelekt
50 gr Parmezaanse kaas geraspt
75 gr rucola  (of  andere sla)

Bereiden
De pasta koken volgens aanwijzingen op verpakking. De pasta afgieten en onder koud water afspoelen. Knoflook pellen. Met de staafmixer basilicum met knoflook en olie fijnmalen. Zout en peper naar smaak toevoegen. De pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Cherrytomaatjes doormidden, gegrilde paprika in dunne repen en artisjokken elk in vier parten snijden. De pasta mengen met de basilicumolie, pijnboompitten, tomaatjes, paprika en artisjokken. Zout en peper naar smaak toevoegen. De salade afgedekt in de koelkast zetten. Ca één uur voor serveren er uit halen. Vlak voor serveren de rucola door salade mengen en de geraspte Parmezaanse kaas erover strooien.

Pastasalade met basilicumolie Pastasalade met basilicumoliePastasalade met basilicumolie 

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Pastasalade met basilicumolie Pastasalade met basilicumolie Pastasalade met basilicumolie Pastasalade met basilicumolie

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: