Pastasalade met gegrilde groene asperges

Zondag hebben wij mee gelopen met De Langedijker Walk, het was prachtig wandelweer, en we hadden geen zin in warm eten. Dus een lauwe pastasalade met gegrilde groene asperges. De groene asperges heb ik natuurlijk bij Bakkums Boetje in Heerhugowaard gekocht. Je kan daar nog zoveel meer lekkere groenten en leuke cadeaus kopen. Ik had nog een potje zongedroogde tomaatjes van Sacla staan, daar zaten ook de olijfjes en kappertjes in. Die heb ik er uit gevist en gebruikt.
Wij hebben overigens tijdens de wandeling enorm genoten van Langedijk en omgeving.

Ingrediënten (2 personen)
150 gr tagliatelle
12 dunne groene asperges
Scheut goede Italiaanse olijfolie
2 teentjes verse knoflook, geperst
1 kleine rode ui, in dunne ½ ringen gesneden
1 kleine gerookte kipfilet, in dunne plakjes gesneden
6 zongedroogde tomaatjes, klein gesneden
Stuk of 6 kleine zwarte olijfjes, zonder pit
Handje pijnboompitjes, geroosterd
2 el (verse) pesto
Klein bosje rucola
1 el kappertjes
Olijvenkruid (optioneel)

Bereiden
Kook de tagliatelle zoals op de gebruiksaanwijzing staat beschreven. Giet de pasta af schep in een schaal en voeg een scheutje olijfolie toe zodat het niet gaat plakken. Bestrooi de asperges met wat zout en peper, Verhit wat olie in een grillpan en grill de asperges  kort om en om totdat je een mooi bruin streepje krijgt. Meng de pasta met de ui, knoflook, tomaatjes, pijnboompitjes, olijfjes, kappertjes en de rucola. Schep er dan de pesto door. Leg de plakjes kipfilet er dakpansgewijs op en verdeel daarover de asperges. Als je het hebt strooi er dan wat fijn gesneden olijvenkruid over.

Pastasalade met gegrilde groene asperges

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: