Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas

Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas

Goedendag Langedijkers,

Daar ben ik dan weer. Het is een beetje een sombere, kouwe vrijdagmiddag. En dan ga je bedenken wat zullen we dit weekend eens gaan doen. Ik hoef niet te werken dus heb alle tijd om weer eens lekker de keuken in te gaan. Eerst maar weer eens kijken wie er thuis zijn met het eten. Vier man waarvan drie er aan de tapas gaan dus . Niet te veel maken dan hé, nee hoor natuurlijk niet. Dus wel hé. Deze recepten zijn niet van mijzelf. De soep kwam ik tegen in het laatste uitgave van het blad Delicious, de zoet-zoute nootjes komen uit het kookboek Arabia bij je thuis. Deze maak ik wel vaker op de zondagmiddag voor bij de borrel, heerlijk. Blijf er wel bij, want de suiker karamelliseren is een secuur klusje. De champignons, ui-ringen en chorizo komen van www.gieseborch.com.  Als je van tapas houdt moet je daar eens gaan kijken. Heel veel recepten.Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas. De chorizo in rode wijn maak ik ook vaak voor feestjes en verjaardagen, altijd een succes. En dit is ook niet meer het officiële recept. Ik heb het uitgebreid met de knoflook en rode peper. De soep heb ik ook wel een beetje aangepast. Ik vond het een beetje te bitter dus heb nog wat extra bouillon bij gedaan. Erg lekker ook hoor. Het is eigenlijk een uiensoep. Hier moet je dus echt zin in hebben om het allemaal te maken. Het zijn kleine gerechtjes maar er gaat wel veel werk in zitten. Veel kan je natuurlijk ook al van te voren maken. Ik moest alleen op het eind van de middag nog de ui-ringen frituren. Dus ik zou zeggen ga aan de slag en succes. Een lekker wijntje erbij en eet smakelijk.

Gegratineerde abdijsoep

Ingrediënten (voor vier personen)

3 el olijfolie

5 dikke uien, in ringen

2 tl kerriepoeder

3 flesjes abdijbier triple (±300 ml)

1½ l groentebouillon

3 takjes oregano

8 sneetjes oud stokbrood

300 gr gruyère, grof geraspt

Ook nodig: 4 grote ovenvaste soepkommen

Bereiding (± 35 minuten)

Verhit in een soeppan de olijfolie en bak de ui-ringen zachtjes tot ze goudbruin kleuren. Strooi het kerriepoeder er over en bak één minuut mee. Voeg het bier toe en stoof de ui vijf minuten in het bier. Voeg de bouillon en de oregano toe. Laat de soep afgedekt op laag vuur zachtjes vijtien minuten trekken. Verwarm intussen de ovengrill voor op de hoogste stand. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in de ovenvaste kommen. Leg de sneetjes stokbrood erin en strooi de kaas erover. Gratineer de soep onder de ovengrill tot de kaas goudbruin kleurt en bubbelt. Serveer meteen, pas op: de kommen zijn gloeiend heet.

Chorizo al vino tinto – Chorizo in rode wijn

Ingrediënten

500 gr (pittige) chorizo (aan een stuk)

5 dl rode rioja

2 laurierblaadjes

2 teentjes knoflook (heel)

1 rode peper (heel)

Bereiding

Prik met een vork gaatjes in de worst. Doe de worst met de wijn en de peper, knoflook, en laurierblad in een pan en laat alles afgedekt 10 à 15 minuten pruttelen of totdat de wijn iets is ingekookt. Haal de worst uit de pan en snij deze in plakjes van 1 cm.

Roer ze weer door de wijn en geef ze in individuele aardewerkschaaltjes met stukken brood.

Aros de Cebolla – Gefrituurde ui-ringen

Ingrediënten

5 uien

2 eieren

2 el olijfolie

olie om te frituren

2 dl bier

150 gr bloem

zout

peper

peterselie

Bereiding

Snij de uien in dikke ringen. De binnenste ringen niet gebruiken en weggooien (of voor iets anders gebruiken). Eieren splitsen. We hebben zowel de dooier als het eiwit nodig! Peterselie zeer fijn hakken. Verhit de olie om te frituren. Meng de eidooier, de olijfolie, het bier en de bloem in een schaal. Breng op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije schaal de eiwitten stijf. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag. Haal de ui-ringen door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de uien in een schaaltje en garneer met de fijngesneden peterselie.

Gemarineerde kastanjechampignons

Ingrediënten

250 gr grote kastanjechampignons

1 teen knoflook, gehalveerd

olijfolie

2 sjalotten, in ringen gesneden

2 el verse salie, fijngesneden

1 el verse tijm, fijngesneden

1 takje rozemarijn

3 el citroenolie

1 el witte wijn

zout

versgemalen peper

Bereidingswijze

Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd deze in kwarten. Neem de hapjespan en verhit wat olie. Roerbak hier kort, ca. 2 minuten, de champignons in. Hevel ze over in een schaal. Giet nog wat olie in de pan en fruit hierin de sjalotjes, knoflook, salie, rozemarijn en tijm zachtjes ca. 3 minuten. Verwijder dan de knoflook en het takje rozemarijn en schep de rest over in de schaal met champignons. Meng het geheel goed. Voeg de citroenolie en witte wijn toe, samen met zout en versgemalen peper naar smaak en laat alles nu minimaal 15 minuten intrekken. Serveer met een salade of bijvoorbeeld ciabatta brood.

Zoet-zoute nootjes (met citrus & venkelzaad)

Ingrediënten (voor 4 tot 8 personen)

Rasp van één sinaasappelschil en één citroenschil

2 el venkelzaad

300 gr gemengde gezouten nootjes (ik haal ze van de markt op donderdag)

150 gr suiker

Bereiding

Stamp in een vijzel de helft van het citrusrasp met het venkelzaad fijn. Verwarm al roerende de nootjes met de suiker op een laag vuur in een grote hapjespan. Blijf roeren tot er zich een dun laagje gesmolten suiker om de nootjes vormt en schep dan het citrusvenkelmengsel en de rest van het citrusrasp erdoor. Schep de nootjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afkoelen. Schep ze geregeld om, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bestrooi de nootjes vlak voor het serveren eventueel nog met wat extra zoutflakes. Bewaar ze in een afgesloten luchtdicht bakje.

Waag een bezoekje aan Langedijkers facebook

Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas

Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas
Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas
Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas
Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas
Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas
Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas

Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas

Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas

Persoonlijk vind ik dit de beste recepten-site voor tapas

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: