Ik wilde het recept van perziken uit de oven van de site Bijzonder Spaans gaan maken. Dat leek mij erg lekker. Maar wij waren in onze tuin ook bramen aan het plukken om er jam van te maken. Ook had ik nog een potje lavendelhoning staan. Dus toen dacht ik zou die combinatie lekker zijn. Ik heb het boek Smaakvrienden Fruit van Angélique Schmeinck. Dus dat er ook maar even bij gepakt om te kijken of alle smaken samen zouden komen. Nou dat is aardig gelukt. Hier wordt een mens blij van.
Ingrediënten (2 personen)
2 perziken
100 gr bramen
1 flinke el roomboter
2 el lavendelhoning
Blaadjes van paar takjes verse tijm
Handje hazelnoten, fijngehakt
Sap van halve sinaasappel
Bereiden
Verwarm de oven op 200 °C. Schil de perzik en snij de perzik in. Leg ze met de bolle kant in een ovenschaal. Was de bramen, laat ze goed uitlekken en verdeel ze tussen en op de perziken. Laat de boter met de honing in een pannetje smelten en roer de tijm erdoor. Giet over de perziken en bramen. Bestrooi met hazelnoten en besprenkel met sinaasappelsap. Zet de schaal ± 15 minuten in de oven.
Lekker met hangop of vanille-ijs.