Eigen gemaakte pindasaus voor bij de saté, heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami of nasi. Maar ook lekker bij een portie patat.
Ingrediënten (4 personen)
1 rode ui, gesnipperd
4 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
Stukje verse gember, geraspt
2 el zonnebloemolie ½ pot pindakaas, met stukjes noot
4 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
Stukje verse gember, geraspt
2 el zonnebloemolie ½ pot pindakaas, met stukjes noot
¼ liter halfvolle melk
1 el citroensap of limoensap
3 el ketjap manis
3 tl sambal badjak
1 el citroensap of limoensap
3 el ketjap manis
3 tl sambal badjak
Bereiden
Verhit de olie in een steelpan en fruit hierin de ui en knoflook en gember. Voeg de pindakaas toe en roer scheutje voor scheutje de melk er door. Breng aan de kook en laat het ± 1 minuut zachtjes pruttelen. Voeg de citroensap, sambal en het restje van de satémarinade naar smaak toe. Eventueel kan je het restant van satémarinade toevoegen.
Lekker met Sambal Gorengboontjes.
Pindasaus
En like mijn Facebookpagina 😉
One thought on “Pindasaus”