Pittig gekruid rundvlees

Pittig gekruid rundvlees prutteltLangedijkers,
Pittig gekruid rundvlees lekker bij de hutspot met rode uien (zie vorig recept). Lekker bij dit winterweer. Afgelopen zaterdag gewandeld in Egmond, 21 kilometer, met droog weer. Maar ook komende zaterdag natuurlijk als het regent en waait. Morgen gaan we een wandeling van 18 kilometer maken door de duinen van Schoorl en de weersvoorspelling geeft aan dat het nat wordt.  En dan is het heerlijk als je de avond van te voren al een heerlijk stoofgerecht klaar maakt. Die zet je voordat je weggaat op het gas op sudderstand of op lage temperatuur in de oven. En als je thuis komt is het klaar. Zelfs de hutspot zou je al van te voren klaar kunnen maken en dan de volgende dag opbakken in de koekenpan.
Eet smakelijk.

Pittig gekruid rundvlees

Ingrediënten (4 personen)
Ingrediënten voor pittig gekruid rundvlees
1 kilo runderstoofvlees (van de ribben of sucade)
Olijfolie
2 grote rode uien in halve ringen gesneden
2 rode pepers in ringetjes gesneden
2 tenen knoflook fijn gehakt
Stukje verse gember (2 á 3 cm) fijn gehakt
2 tl komijnzaad
1 tl zwarte peperkorrel
2 tl korianderkorrels
3 laurierblaadjes
1 pot runderfond
1 tl gedroogde tijm
2 tl gedroogde oregano
1 tl chilipoeder (optioneel)
Zout

Bereiding
Het uienmengsel met kruiden voor pittig gekruid rundvlees Het rundvlees lekker langzaam gaar stoven Pittig gekruid rundvlees met hutspot van rode uien
Komijn, koriander en zwarte peperkorrels kneuzen in een vijzel.  Verhit de olijfolie in een ruime braadpan. Voeg de ui, knoflook, rode peper, verse gember en de gevijzelde specerijen toe en fruit het mengsel aan totdat het uienmengsel glazig ziet en je de specerijen goed ruikt. Haal het uienmengsel uit de pan. Verhit nog wat olijfolie in de pan en bak het rundvlees aan beide kanten bruin. Voeg dan het uienmengsel, het runderfond, laurierblaadjes en de gedroogde kruiden toe. Breng op smaak met zout en eventueel de chilipoeder. Laat het rundvlees lekker langzaam gaar stoven.

Pittig gekruid rundvlees

Heeft u Facebook?, ga dan naar de facebook pagina van Langedijkers en vind ons leuk!

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: