Pittig gewokte boerenkoolstamppot

Langedijkers,
Pittig gewokte boerenkoolstamppot. Ik vind boerenkool nou echt niet één van de lekkerste groenten. Maar ik wilde het toch wel weer eens proberen. Laatst liep ik bij de AH-winkel in Heerhugowaard langs de groenten even ideeën opdoen en ik zag de kant en klare zakken boerenkool met rode pepers. Ik dacht, oké dat kan ik ook zelf eens proberen. Achter op de zak stond een recept met pittig gewokte boerenkool.  Dat is eigenlijk voor het eerst dat ik het zelf ook lekker vond. Ik vind het een hele klus om verse boerenkool klaar te maken en ik weet dat de Toko in Noord Scharwoude soms zakken vers gesneden boerenkool verkoopt. Dus ga daar eens kijken en anders haal je het uit het koelvak bij de supermarkt. En als je echt naar de basis wilt, dan haal je een lekkere verse stronk boerenkool en pluk je die zelf. Natuurlijk lekker met een verse rookworst of slavinken.

Pittig gewokte boerenkoolstamppot
Ingrediënten
(4 personen)
1 kilo kruimige aardappelen geschild en in vieren gesneden
800 gr vers gesneden boerenkool (Toko)
2 rode uien fijn gesneden
1 rode peper fijngehakt
2 teentjes knoflook fijn gehakt
300 gr mager rookspek in blokjes
Olijfolie
Bereiden
Pittig gewokte boerenkoolstamppot
Aardappelen gaar koken met wat zout en dan fijn stampen met een pureestamper. In een wok olijfolie verhitten, de ui, knoflook en rode peper fruiten en dan de in blokjes gesneden spek er bij doen en lekker laten uitbakken. Voeg dan de boerenkool beetje bij beetje toe en laat dat mee wokken op hoog vuur tot de boerenkool gaar is. Meng het boerenkoolmengsel door de gestampte aardappelen. Lekker met rookworst of slavinken.

Pittig gewokte boerenkoolstamppot

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers  Ga naar de facebook pagina van Langedijkers Ga naar de facebook pagina van Langedijkers Ga naar de facebook pagina van Langedijkers Ga naar de facebook pagina van Langedijkers

 

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: