Afgelopen weekend hebben wij heerlijk gegeten bij mijn zus in Rotterdam. Het hoofdgerecht was Koshari, een Egyptisch recept. Daarbij pittige kip uit de slowcooker. Ik heb nu een kipgerecht van Ottolenghi verbouwd (zoals mijn zus dat zegt) en er een eigen draai aan gegeven. De kip zou je ook in een römertopf in de oven of een in een tajine kunnen bereiden.
Ingrediënten (4 personen)
1 pakje gezeefde tomaten (Heinz)
Zout , naar smaak (lo Salt)
Zwarte peper, uit de molen
4 rijpe tomaten, in blokjes
200 ml kippenbouillon
Bladpeterselie, fijn gehakt
Verse koriander, fijn gehakt
Voorbereiding
Meng de za’atar, sumac , piment, komijn, kaneel, ui, knoflook, rode peper, zout, zwarte peper met de gezeefde tomaten in de schaal van de slowcooker en leg de kipdelen erin. Zet de deksel op de schaal en laat in de koelkast de hele nacht marineren.
Bereiding de volgende dag
Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe aan de gemarineerde kip en meng goed door. Zet de schaal terug in de slowcooker en zet de cooker op low. Laat de kip zeker zes uur pruttelen.
Serveer met de fijn gehakte koriander en peterselie.
Pittige kip uit de slowcooker