Pittige pompoencurry

Langedijkers,
Daar ben ik weer met een pompoenreceptje, pittige pompoencurry. Pompoen is een vrucht waarmee je veel meer kan, dan alleen soep maken. Ondertussen zijn wij nog met zijn drieën thuis. Maar we proberen toch nog regelmatig samen te eten. Dan kook ik dus voor 6 man. En natuurlijk wil ik niet meer in de keuken staan als iedereen lekker aan tafel zit. Een curry kan je al een dag van te voren maken, dan is het de volgende dag nog lekkerder, net zoals met stoofschotels. Natuurlijk heb ik de pompoen van de Toko, daar lagen van die kleine prachtig mooie muskaatpompoenen en die kon ik  weer eens niet laten liggen. Maar ja, wat ga je er dan mee doen, dat is ieder keer weer de vraag. Mijn oog viel deze keer op een recept van pompoencurry. Kijk bij het bereiden van het gerecht wel uit dat de pompoen niet te gaar wordt. Dat was bij mij wel het geval. Dus zoals de grote chefs zeggen, blijven proeven!!

Pittige pompoencurry

Ingrediënten (voor ± 6 personen)

750 gr kippendijen in blokjes
Kokosolie
1 el mosterdzaadjes
½ el gedroogde chilivlokken (eigen maling)
3 middelgrote rode uien, fijngehakt
1 stukje gember, duimgroot, geschild en geraspt
5 teentjes  verse knoflook, fijngehakt
1 el Indiase kerriepoeder
½ el kurkuma
1 tl sereh poeder
1 el komijnzaad
1 el korianderzaad
1 el zwarte peperkorrels
1 kg pompoen, geschild en in stukjes
2 rode puntpaprika’s in blokjes gesneden
Klein blikje tomatenpuree
400 ml kokosmelk
100 ml kippenbouillon (minder zout)
Zwarte peper  uit de molen
Zeezout
Sap van ½ limoen
1 bosje fijngehakte koriander

De mosterdzaadjes, komijnzaadjes, korianderzaadjes, chilivlokken, kerrie, kurkuma, peperkorrels en de serehpoeder Pittige pompoencurry met gele rijst Laat de pompoen op zacht vuur beetgaar worden Alle geroosterde specerijen in een vijzel en stamp de geroosterde zaden fijn Bereiden
Rooster in een droge koekenpan de mosterdzaadjes, komijnzaadjes, korianderzaadjes, chilivlokken, kerrie, kurkuma, peperkorrels  en de serehpoeder tot het lekker gaat geuren. Doe dan alle geroosterde specerijen in een vijzel en stamp de geroosterde zaden fijn. Je kan ook een oude koffiemolen gebruiken en de specerijen fijn malen tot poeder. Doe de gemalen specerijen in een potje wat je goed af kan sluiten. Bak de kip in een aparte pan in een el kokosolie bruin. Verhit  2 eetlepels kokosolie en fruit de ui, knoflook en gember op middelhoog vuur ± 5 minuten.  Voeg 2 eetlepels van de geroosterde specerijen toe en bak een  paar minuutjes mee. Voeg de tomatenpuree toe en laat een paar minuten meebakken. Doe dan de pompoen, paprikablokjes en de kip erbij. Giet de kokosmelk en de bouillon in de pan en roer goed door en breng op smaak met zout.  Laat de pompoen op zacht vuur beetgaar worden.
Breng op smaak
Breng de curry op smaak met limoensap en garneer met de koriander.
Lekker met (gele) rijst.
Gele rijst maak je door na het koken van de rijst kurkuma (geelpoeder) toe te voegen aan de rijst.

Pittige pompoencurry

Langedijkers Facebook

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: