Pittige schouder karbonade gestoofd met bier

Pittige schouder karbonade gestoofd met bier

Pittige schouder karbonade gestoofd met bier
Pittige schouder karbonade gestoofd met bier

Langedijkers,

Het blijft lang frisjes, we snakken allemaal naar de zon. Maar de warmte moeten we of in het buitenland of gewoon in huis zien te vinden. Het eten wordt ook steeds meer zeuren. We willen zo graag weer eens een voorjaarsgerecht klaar maken. En dat kan natuurlijk. Het hele jaar door kunnen we van alles krijgen in de supermarkt. Alleen komt het dan uit het buitenland. Maar ja, ik ben één van die mensen die probeert zoveel mogelijk van de seizoengroenten te genieten. Ik vertik het om een bloemkool uit Frankrijk of Spanje te kopen. Ik eet alleen Hollandse bloemkool. En het gaat steeds vervelender worden. Of ik ben ondertussen een verwend kreng geworden qua eten. Het liefst uit eigen tuin dus hé. Maar je moet maar de mazzel hebben zoveel grond achter je huis te hebben dat je ook een eigen groente/kruiden tuintje kan aan leggen. Ik heb een behoorlijke kruidentuin, waar kruiden staan die ik veel gebruik. En een klein gedeelte waar dus we dus onze eigen groenten proberen te  telen. Dat is een vak apart vind ik. Ook hebben we heel veel fruitstruiken. Daar volgen van de zomer ook wel wat recepten van. Maar ja nu maar eens over het recept wat volgen gaat. Dit heb ik al een aantal keer klaar gemaakt deze winter. En het is echt genieten. Maar ja dacht ik nu voor de Langedijkers dan maar. En eigenlijk was ik dit recept alweer zat. Het kan beter, ik moet er meer mee kunnen. Dus internet maar weer op. En ja hoor wat ik eigenlijk ook al zelf bedacht had kwam ik regelmatig tegen. Dus een aantal recepten bekeken. Het originele recept komt uit het kookblad Foodies. En dat dus gecombineerd met de recepten van internet en van mijzelf. Wij hebben het gegeten met de rode kool van “Jamie Oliver” en aardappelpuree. En het was weer heerlijk!!!  Deze keer heb ik de Becel maar eens extra benoemd, dit gebruik ik dus altijd als bakboter. En als ik mager rookspek en bouillon gebruik, zal ik nooit op het eind van het recept extra zout toevoegen. Dan liever wat peper  of chilipoeder toevoegen.

Pittige schouder karbonade gestoofd met bier

Ingrediënten
Bakboter (Becel met een vleugje olijfolie)
4 schouder karbonades
Bloem
2 uien gepeld en in halve ringen gesneden
2 teentjes knoflook geperst
250 gr mager rookspek in blokjes gesneden
Grove mosterd
Klein blikje tomatenpuree
2 eet l bruine basterdsuiker
1 flesje bruin bier
250 ml groente bouillon
4 laurierblaadjes
2 takjes verse tijm
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
snufje chilipoeder

Bereiding
Bestrooi de karbonades met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de bakboter en braad de karbonades aan beide kanten een paar minuten aan. Ze hoeven niet gaar te worden. Alleen een beetje bruin. Haal ze uit de pan. En fruit de uien, knoflook in dezelfde bakboter. Roerbak dit vijf minuten en voeg de spekblokjes toe. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree en de bruine basterdsuiker toe, en roer dit goed door. Voeg dan het flesje bruin bier toe en roer alle aanbaksels goed los. Blijf roeren tot de saus gaat binden. Voeg de  mosterd, laurierblaadjes, tijm, klein beetje chilipoeder en de bouillon toe. Roer alles goed door elkaar. Als de saus te bitter is voeg dan nog wat bruine basterdsuiker toe. Leg de karbonades in de saus en laat het met een deksel op de pan één uur stoven.

Eet smakelijk!!!!

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Pittige schouder karbonade gestoofd met bier

Pittige schouder karbonade gestoofd met bier Pittige schouder karbonade gestoofd met bier Pittige schouder karbonade gestoofd met bier

 

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: