Pittige sperziebonen

Langedijkers,
Op de valreep nog even snel de laatste sperziebonen geplukt. Maar ik had absoluut geen zin in
gewone gekookte bonen, al vind ik dat erg lekker hoor. Pittige sperziebonen daar had ik trek in. Maar
ja, wat ga ik dan doen. Oosterse daar had ik het meeste zin in, maar daar had ik niet alles voor in
huis. Wat dan? Gewoon pittig dan maar. Mijn kasten nakijken naar wat ik wel in huis heb. Oké
tomaatjes op sap dan daar maar iets mee verzinnen, kladblok erbij en opschrijven wat ik aan het
doen ben en wat ik gebruik. Soms ga ik zover dat ik alleen maar verse spullen gebruik maar daar had
ik nu niet zoveel tijd voor. Ik moest op tijd eten want ik moest avonds weer aan het werk. Dus dat
blikje tomaatjes kwam mij nu wel goed uit. Het lekkere van de sperziebonen uit eigen tuin is dat ze zo
lekker knakken, niet die slappe hap uit de supermarkt. Evengoed ben ik op tijd begonnen met koken
want ik wilde de boontjes gaar laten stoven in de saus. Ook nog snel een pak met haasfiletlapjes uit
de vriezer gehaald en laten ontdooien. Mijn snelle manier van ontdooien is de  een teil met koud
water vol laten lopen het pak er in leggen (wel goed waterdicht verpakt) en even geduld hebben
maar ondertussen dat jij met het één bezig bent, is het vlees zo ontdooid. Een marinade van olijfolie,
zout, peper, gehakte knoflook en gerookte paprikapoeder gemaakt en de haasfiletlapjes erin laten
marineren. Als je de filetlapjes gaat bakken dan hoef je dus geen boter of wat dan ook te gebruiken.
Ondertussen rijst gekookt zoals de gebruiksaanwijzing op het pak zegt, met 2 tl kurkuma in het water
mee laten koken zodat je een mooie gele rijst krijgt.

Ingrediënten (4 personen)
Pittige sperziebonen400 gr sperziebonen schoongemaakt en doormidden
1 rode ui grof gesneden
1 rode peper fijngehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 blikje kerstomaten
Olijfolie
½ tl komijnpoeder
½ tl chilipoeder
1 el limoensap
Zeezout en zwarte peper uit de molen
Bereiding
Doe een scheut olie in de pan en als de olie heet is direct de komijn en chilipoeder verhitten voeg
dan de ui, rode peper en knoflook  toe en fruit deze aan tot dat het licht gekleurd is. Voeg dan de
sperziebonen toe en laat deze ook even mee fruiten tot ze een licht kleurtje krijgen. Doe de
limoensap en de tomaatjes met sap toe en laat de sperziebonen met de deksel op de pan gaar
stoven. Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met de gele rijst en de haastfiletlapjes.

Eet smakelijk van de pittige sperziebonen

Pittige sperziebonen

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: