Pizza op Turks brood is een makkelijke variant op de pizza met een eigen gemaakte bodem. De bodem is op deze wijze heerlijk krokant en je kan de bodem vullen met allerlei ingrediënten.
Ingrediënten (4 personen)
2 Ronde Turkse broden
Maak een olie van,
Goeie Italiaanse olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
Zout naar smaak
Zwarte peper uit de molen
Beleg voor de Pizza op Turks brood
Klein flesje of potje Italiaanse tomatensaus
4 tomaten, in dunne plakjes
1 rode ui, in dunne plakjes
1 rode puntpaprika, in hele dunne reepjes
½ courgette, zaadlijst eruit, in hele dunne plakjes
Bolletje mozzarella, fijn gesneden
Parmezaanse kaas
Topping voor de Pizza op Turks brood
Handje verse basilicum, klein gescheurd
Handje rucola
Prosciutto (Italiaanse ham)
Parmezaanse kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de broden als een bolletje open. Meng de olie met de knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak. Smeer de opengesneden kant van de broodbodem ermee in. Bak de bodems in de oven in circa 5 minuten krokant. Doe dit ook echt, is zo lekker. Bestrijk de geoliede zijde van de bodem in met tomatensaus. Beleg het geroosterde brood met de tomaten, ui, courgette en reepjes paprika. Strooi daarover de stukjes mozzarella en met de geraspte Parmezaan. Bak de broodpizza’s circa 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. Verdeel er dan de klein gescheurde basilicum, rucola, prosciutto en geraspte Parmezaan over.