Pizza van de BBQ (lekker makkelijk)

Pizza van de BBQ (lekker makkelijk)

Langedijkers,
De BBQ is niet weg te denken bij ons, wij bereiden er ons avond eten op. Een aardappel poffen met groentestokjes en een stukje vlees, heerlijk gewoon. Vandaag pizza van de BBQ. Onze BBQ werkt harder dan mijn gasfornuis deze zomer. En we proberen ook van alles. Vorig jaar maar een pizzaplaat voor de BBQ gekocht en toen voor het eerst een pizza er op gebakken. Dat was prima gelukt. Je kan ook een ovenpizzaplaat gebruiken. Ik weet nog wel dat ik toen de bodem zelf had gemaakt. Alleen toen schreef ik mijn eigen recepten nog niet op om te bewaren. Beetje jammer dus. Maar niet getreurd. Dat doe ik nu voortaan wel. En zelf pizza uit de oven maken doe ik regelmatig, dus het moet niet moeilijk zijn. Ik speur internet af, of ik duik in mijn Weber BBQ boek. Wij hebben dus een Weber houtskool BBQ, een heerlijk ding. Ik kijk ook regelmatig op de Weber web-site voor recepten of om te kijken, hoe we iets moeten bereiden. Deze keer ben ik een luie kok. Ik had maar eens een rol pizzadeeg van Tante Fanny gekocht, om te kijken hoe dit werkt. De eerste pizza was te dun, de bodem was dus slap. Nog een keer proberen en dat ging prima. Hou wel de temperatuur van de BBQ in de gaten, het gaat gauw te hard en dan verbrand je bodem. Ik had nog een bakje tomatensaus in de vriezer staan. Ik wist niet precies wat voor tomatensaus het was, maar het bleek dus pizza- of pastasaus te zijn. Dus dat was ook mooi makkelijk. En anders koop je een potje pizzasaus. We hebben het over lekker makkelijk hé. Haha kijk ik net even bij mijn andere recepten voor de pizzasaus, zie ik dus dat ik al eerder een recept over pizza had geschreven. Maar die is dus met eigen gemaakte bodem en eigen gemaakte saus. En voor in de oven. Als je een eigen saus wil maken staat die al eerder beschreven dus op de site van Langedijkers. Jammer genoeg was het te fris en te winderig om lekker buiten te kunnen eten. Maar de pizza was er niet minder lekker om. Lekker met een glas Chianti of een lekker koud biertje.
Bon appétit.
Tip:
Ik mag de pizzasaus die bij het deeg zit niet gebruiken van de jongens, niet te eten volgens hun. Ik weet het dus niet want ik heb het zelf niet geproefd.

Pizza van de BBQ
Ingrediënten (4 personen)
Pizza van de BBQ, het deeg uitgerold Pizza van de BBQ, zelf gemaakte tomatensaus Pizza van de BBQ, o.a. groenten voor op de pizzaBloem
1 rol pizzadeeg (Tante Fanny)
Tomatensaus, zelf gemaakt of uit een potje
1 rode paprika in lange dunne reepjes gesneden
1 gele paprika in lange dunne reepjes gesneden
1 courgette in dunne plakjes gesneden
4 tomaten in dunne plakjes gesneden
2 rode uien in dunne ringen gesneden
1 bakje champignons in dunne plakjes gesneden
1 blikje ansjovis filet
1 blikje sardientjes
200 gr salami in plakjes
Geraspte belegen kaas
Geraspte Parmezaanse kaas
1 bol mozzarella in kleine stukjes gesneden
Italiaanse kruiden
1 pizza steen

Bereiding
Pizza van de BBQ, klaar voor de BBQ
Leg een vel bakpapier op de pizzasteen. Bestrooi met een beetje bloem. Rol het deeg uit ter grote van je pizzasteen. Niet te dun.  Bak de pizzabodem eerst even voor op de BBQ. Smeer de tomatensaus erover en bestrooi met wat geraspte belegen kaas. Beleg de pizza met de salami, de groenten en de vis. Dek af met de geraspte Parmezaanse kaas en de stukjes mozzarella. Strooi er als laatste de Italiaanse kruiden over. Bak de pizza dan in 15 á 20 minuten af op de BBQ.Pizza van de BBQ, deksel op de BBQ voor het beste resultaat

 

Pizza van de BBQ (lekker makkelijk)

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: