Pompoensoep met appel

Pompoensoep met appel, een lekker pittige maar toch ook zoete soep. Omdat ik het hele weekend moest werken heb ik deze soep vrijdag al klaar gemaakt. Als je het lekker vindt om er nog wat groenten doorheen te doen kan dat natuurlijk. Ik zou dan een uitje fruiten met een appeltje in blokjes er bij bakken. En je kan in plaats van bieslook ook verse tijmblaadjes mee roosteren met de groenten. Het is een dikke zalvige soep.

Pompoensoep met appel

Pompoensoep met appel
Hokkaidopompoen

Ingrediënten (voor 6 soepkommen)
1½ hokkaidopompoen, zaadlijst verwijderd en in blokjes (hoef je niet te schillen)
2 uien, grof gesneden
4 teentjes verse knoflook, geplet
3 grote goudrenetten, in blokjes
Maak een pittige olie
Ingrediënten
Een flinke scheut pittige olijfolie
1 tl geroosterde paprikapoeder (hot)
1½ tl vadouvan
Zwarte peper uit de molen
1½ liter groentebouillon, ik gebruikte 2 bouillonblokje van Maggi (minder zout)
Klein bosje (Chinese) bieslook, fijn gehakt

Bereiden
Verwarm de oven voor op 250 °C. Leg de ingrediënten voor de soep op een groot bakblik en meng de olie er door heen. Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en rooster de groenten in 30 minuten gaar. Maak ondertussen de bouillon. Doe de ingrediënten voor de soep in een pan met dikke bodem en voeg de bouillon toe. Pureer de soep tot een mooi glad mengsel. Vindt je de soep te dik, voeg dan nog wat bouillon toe. Serveer met de  fijn gehakte bieslook.

Pompoensoep met appel

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: