Pompoentulband met Hollandse geitenkaas

Langedijkers,
Pompoentulband met Hollandse geitenkaas uit de oven. Omdat ik voor een vriendin hapjes voor een verjaardag had gemaakt, kreeg ik een cadeaubon van de kookwinkel Cook&Co. Daar heb ik o.a. de kleine tulbandvormpjes van Pompoentulband met Hollandse geitenkaas en frisse saladegekocht. Die moeten natuurlijk een keer gebruikt worden. En het is nu ook pompoentijd. Ik heb pompoen altijd een moeilijk product gevonden om lekker op smaak te krijgen. Nou daar weet ik nu aardig mijn weg in te vinden. Ik ben nu al aan mijn 4e pompoen bezig. Ik koop ze bij de Toko of Albert Heijn, als ze maar biologisch zijn, want je hoeft ze dan niet perse te schillen. Tegenwoordig gebruik ik met koken en bakken de koolzaadolie van Deen. Een echt Nederlands product. Kijk voor meer informatie over koolzaadolie op de site van lekker Tafelen . Daar staan ook heel veel heerlijke pompoenrecepten.

Pompoentulband met Hollandse geitenkaas

Ingrediënten[column size=one_half position=first ]6 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
750 gr pompoen geschild, pitten en draden verwijderd
150 gr plakjes mager rookspek, dun gesneden
100 gr chorizo, heel fijn gesneden
1 grote rode ui, fijn gehakt
Verse knoflook, fijn gehakt (toevoegen naar smaak)
2 rode pepers, één met en één zonder zaadlijst, fijn gehakt[/column][column size=one_half position=last ]5 eieren
180 ml kookroom light of volle
Scheut koolzaadolie (Deen)
250 gr geraspte harde Hollandse geitenkaas
Een paar takjes verse tijm, de blaadjes afgeritst
Zwarte peper uit de molen
Zeezout uit de molen als je dat nodig vindt
6  kleine tulbandvormpjes[/column]

Bereiding
het is nu ook pompoentijd als ze maar biologisch zijn, want je hoeft ze dan niet perse te schillen Verdeel de stukjes pompoen en de fijngesneden rode ui op een bakplaat vul de tulbandvormpjes tot aan de rand
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de vormpjes licht in met wat olie. Leg een bladerdeegvelletje in ieder bakvormpje en druk ze goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel dan een paar plakjes mager rookspek over het deeg. Snij de pompoen in kleine stukjes. Verdeel de stukjes  pompoen en de fijngesneden rode ui op een bakplaat en meng met de koolzaadolie, tijmblaadjes, (zeezout) en zwarte peper uit de molen. Zet de bakplaat ± 30 minuten in de voorverwarmde oven en rooster de ui en pompoen totdat ze gaar zijn. Doe de kookroom samen met de eieren en de helft van de geitenkaas en zwarte peper, knoflook, rode peper en de chorizogaar en goudbruin in een kom en klop het mengsel met een garde.  Meng  dan het pompoen en ui er door en vul de tulbandvormpjes tot aan de rand.  Rasp de rest van de  geitenkaas over de taartjes en zet de vormpjes ± 30 minuten in de voorverwarmde oven op een bakplaat totdat ze gaar en goudbruin zijn.
Lekker met een frisse salade.

Pompoentulband met Hollandse geitenkaas

Pompoentulband

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: