Poolse zuurkool uit de slowcooker

Eigengemaakte zuurkoolDe Poolse zuurkool maakte ik met mijn eigen zuurkool. Eind van de zomer kreeg ik twee grote witte kolen. Eén er van heb ik gebruikt om zuurkool te maken. Recept staat op verse oogst. De zuurkool stond net lekker te pruttelen toen mijn jongens aankondigden thuis te komen eten. Dus als de sodemieter het gerecht aangevuld voor vier personen. Alles is goed gekomen, het was echt heerlijk. Met de complimenten van mijn mannen.

Ingrediënten (4 personen)
500 gr (eigen gemaakte) zuurkool
200 gr mager rookspek, in blokjes
Poolse zuurkool500 gr spareribs, ribben los gesneden
400 gr tomatenblokjes op sap
1 Poolse knoflookworst, in plakjes (Poolse supermarkt)
1 flinke ui, grof gesneden
1 rode puntpaprika, in grove blokjes
1 groene puntpaprika, in grove blokjes
4 teentjes verse  knoflook,  geraspt
2 el eigen gemaakte bouillonpoeder of 1 groentebouillonblokje
1 tl marjolein
1 tl karwijzaad
1 tl pikant paprikapoeder
2  (vers) gedroogd laurierblaadje
½ blikje tomatenpuree
½  el Worcestershire sauce
Scheut rode wijn
8 gedroogde  pruimen, doormidden gesneden, pit verwijderd
Zout
Zwarte peper uit de molen

Bereiden
Bestrooi de losse ribbetjes met wat zout, peper, karwijzaad, marjolein en paprikapoeder. Doe ze onderin de slowcooker. Voeg de spekblokjes toe. Leg daarbovenop de zuurkool en de pruimen. Meng het blikje tomatenblokjes met de tomatenpuree, Worcestershire sauce, wijn, marjolein, karwijzaad en paprikapoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng goed door elkaar en giet het over de zuurkool. Ik heb de slowcooker eerst één uur op high gezet en dan nog vier uur op low. Voeg de laatste twee uur de  paprikablokjes toe. Voeg het laatste half uur de Poolse knoflookworst toe.

Poolse zuurkool uit de slowcooker

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: