Pulled Pork

Langedijkers,
Pulled pork uit de oven. Eigenlijk is het een BBQ recept, maar omdat de griep weer eens had toegeslagen, heb ik er maar een ovenrecept van gemaakt.  Ik had het varkensvlees vorige week al besteld bij Slagerij Laus Klaver, maar het etentje werd verzet. Laus heeft het toen voor mij vacuüm verpakt zodat ik het nog een week in de koelkast kon bewaren. Veel werk is het niet. De ene dag marineren met een rub (een rub is een marinade van droge specerijen en kruiden), de koelkast in en de andere dag, bijna de hele dag, de oven in. Als je de koelkastdeur open trekt komt de reuk van de specerijen, die je gebruikt hebt, tegemoet. Je doet het vlees in de oven en laat het langzaam garen. Het meeste werk is het uit elkaar trekken van het vlees.  Als het vlees gaar is en je gaat het uit elkaar trekken, die sappen en geuren die vrij komen, WOW wat lekker. Onze gasten en mijn mannen hebben er van genoten. Dit gaan wij aan komende zomer zeker over doen, maar dan op de BBQ. Ik heb er een heerlijke koolsalade bij gemaakt met gepofte aardappels. Als je het lekker vindt, geef je er een BBQ saus bij.

Pulled Pork uit de oven

marineren met een rub VarkensschouderIngrediënten (6 à 8 personen)
2 kilo varkensschouder zonder bot
Rub voor pulled pork
Ingrediënten
2 el zout
2 el rietsuiker
2 el bruine suiker
2 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
bijna de hele dag de oven in de koelkast in 1 el gemberpoeder
2 el gemalen komijnpoeder
1 el korianderpoeder
2 el chilipoeder
2 el zwarte peper
1 el cayennepeper
4 el  gerookte paprikapoeder

Bereiding
Trek dan het vlees met 2 vorken uit elkaar totdat het losse sliertjes zijn Als het vlees gaar is en je gaat het uit elkaar trekken
Het vlees inwrijven en 12 tot 24 uur laten marineren. De volgende dag  zeker 8 uur lang langzaam laten garen in de oven op 100°C. Nadat de Pork uit de oven is gehaald, het vlees even in aluminiumfolie verpakken en  een ½ uurtje laten rusten. Trek dan het vlees met 2 vorken uit elkaar totdat het losse sliertjes zijn. Serveer met gepofte aardappels en een lekkere koolsalade.

Pulled Pork

Langedijkers Facebook

 

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

2 thoughts on “Pulled Pork

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: