Langedijkers,
Quiche hartig, even een makkelijk maar lekker tussendoortje. Ik moet nodig weer even een recept plaatsen, maar heb totaal geen inspiratie. Gelukkig ligt dit recept al een paar weken op de stapel. Dus dat is dus zo gepiept. Ik zit nog bij te komen van de wandeling van zaterdag denk ik. De 30 km van Zandvoort. Wat een heerlijke dag was dat. Lekker over het strand en door de duinen gewandeld. En wat een weertje zeg, we hebben genoten. De zondag daarna eten bij mijn broer in Maarsen en maandag gewoon weer aan het sporten gegaan, ‘s avonds weer aan het werk in het leukste zwembad van Langedijk. Dus de vermoeidheid komt er nu wel even uit. Ik heb dan ook heerlijk uitgeslapen. Maar ja, ook nu weer weinig tijd, nog even dit en nog even dat en de dag is al weer zo voorbij. Dat heb je als je pas om 10:30 uur je bed uit rol.
Quiche hartig
Ingrediënten (4 personen)
3 á 4 plakjes bladerdeeg
Olijfolie
200 ml room culinair light
2 eieren
Zout en zwarte peper uit de molen
1 á 2 lente uitjes
100 gr bacon
1 rode paprika
1 tomaat
100 gr. geraspte kaas (gemengd), Pecorino en Parmezaanse
Bieslook, peterselie, rozemarijn, tijm en salie fijn gehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit en leg het in het ingevette of met bakpapier belegde bakblik. De fijn gesneden groenten even in de verhitte olijfolie fruiten. De eieren los kloppen met de room en dan de fijn gehakte kruiden en de gefruite groenten met de helft van de geraspte kaas er door heen mengen. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Beleg het bladerdeeg met de plakjes bacon. Giet dan het ei/groenten-mengsel er overheen. Leg er de plakjes tomaat op en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de quiche ± 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Quiche hartig
Heeft u Facebook?, ga dan naar de facebook pagina van Langedijkers en vind ons leuk!