Rabarbercrumble

Langedijkers,
Rabarbercrumble klinkt ingewikkeld maar is het niet. De rabarber tiert weer welig in ons groentetuintje. En daar moet natuurlijk weer wat meegedaan worden. Het was even zoeken voor ik op dit idee kwam. Ik las ergens over een tarte tatin, maar ik weet niet of ik dit gerechtje zo kan noemen. Ik ben ook niet zo’n held met het karamelliseren van suiker. Maar toch maar aan de slag gegaan en het ging gelukkig goed. Ik heb al geleerd dat je vooral niet moet roeren en het gas zachtjes moet zetten. Nu staat er nog genoeg rabarber in de tuin en daar ga ik van de week jam van maken. Zondag 22 mei sta ik namelijk op de proef- en beleefdag van Bakkum’s Boetje aan de Middenweg in Heerhugowaard. Daar verkoop ik dan mijn jams. Wie weet zie ik jullie daar. Succes met het maken van de rabarbercrumble. Oh ja, en het is erg lekker met vanille ijs.

Rabarbercrumble

Ingrediënten voor de rabarbercrumbleIngrediënten
500 gr rabarber, goed gewassen en in kleine stukjes gesneden
Sap van 1 bloedsinaasappel
Rasp van ½ bloedsinaasappel
75 gr rietsuiker
2 tl vers geraspte gember
Kruimeldeeg
100 gr koude roomboter, in kleine blokjes
100 gr tarwemeel
100 gr rietsuiker
50 gr gemengde gehakte noten

Bereiden kruimeldeeg
Doe de bloem, suiker, en de gehakte noten in een kom en meng dit door elkaar met een handmixer (dit kan je ook met de hand doen) tot er een kruimelig deeg ontstaat. Zet de schaal ongeveer een ½ uurtje in de koelkast . Verwarm de oven voor op 200 °C.

Rabarber Kruimeldeeg Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber RaberbercrumbleBereiden rabarber
Verdeel de suiker over de bodem van een tarte tartin vorm (of een pan met dikke bodem die ook in de oven kan). Zet de pan op het gas en laat de suiker zachtjes smelten. Vooral niet roeren. Als de suiker gesmolten is voeg je de stukjes rabarber, sinaasappelsap, rasp en de gember toe en roer dat goed door. Laat de rabarber op zacht vuur pruttelen tot het gaar is. Verdeel  het kruimeldeeg over de rabarber en zet de schaal ± 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Rabarbercrumble

Langedijkers Facebook

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: