Rabarbertaart met bosbessen

Het is weer rabarbertijd. Vandaag rabarbertaart met bosbessen.Rabarbertaart met bosbessen-5

Langedijkers,
Het is weer rabarbertijd. Vandaag rabarbertaart met bosbessen. Heerlijk, wij hebben een aantal struiken in de tuin staan. En genieten er elk jaar weer volop van. Ik probeer altijd weer wat anders, ben altijd op zoek naar een nieuw recept en probeer er dan het mijn recept te maken. Dat is mij nu ook weer aardig gelukt. Je moet wel van zuur houden. Wij zijn absoluut geen zoetekauwen. Manlief maakt het zelfs nog zuurder klaar dan ik zelf doe. Deze keer wilde ik eens een rabarbertaart maken, dus weer op zoek naar een recept dan maar. Dat was snel gevonden. En dan aangepast naar wat ik in huis had.Rabarbertaart met bosbessen-14 Ik heb alleen de kookpudding moeten kopen. Dat was een hele zoektocht door de supermarkt. Waar vind je dat. Voor het eerst sinds jaren dat ik dat heb gebruikt. Wij zijn nl helemaal geen toetjes-mensen. Af en toe eens ijs of in de zomer yoghurt met bessen of bramen uit eigen tuin. Nu had ik nog één reden om dit over heerlijke toetje te maken. Wij waren door onze lieve vrienden uitgenodigd om te komen eten. Ik wilde eerst een hartige taart meenemen maar dat ging onze gastvrouw zelf al maken. Maar ja, ik wilde perse iets meenemen. Dan maar een toetje hadden we afgesproken. Erg spannend natuurlijk, want ik heb het zelf niet geproefd. Was de 1e keer dat ik het had gemaakt. En je moet van zuur houden. Ik denk dat de meningen verdeeld waren. Maar manlief, de gastvrouw en ik vonden het erg lekker. Het zou nog lekkerder zijn geweest als ik er een bolletje vanille-ijs bij had geserveerd. Afgelopen zondag heb ik weer heel wat anders gemaakt met rabarber. Dit recept zet ik er aan het eind van de week op.
Ik zou zeggen eet smakelijk en drink er een lekker wit wijntje bij.

Ingrediënten
Rabarbertaart met bosbessen-7
6 tot 8 plakjes bladerdeeg of een rol vers bladerdeeg uit het koelvak van AH
1 kilo rabarber schoongemaakt en  in de lengte gesneden, op maat van de bakvorm
1 groot bakje bosbessen, markt
Scheutje crème de cassis, als je dat in huis hebt
2 eetlepels rietsuiker of meer als je niet van zuur houdt
1 pakje vanille kookpudding, dr Oetker

Ik heb mijn Lasagne-vorm hiervoor gebruikt
Ik heb mijn Lasagne-vorm hiervoor gebruikt

¼ liter water
1 zakje vanillesuiker
Bakje walnoten, ongezouten in tweeën gehakt
1 ei, los geklopt

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.Rabarbertaart met bosbessen-10 Leg ze op een bebloemde
ondergrond tegen elkaar aan en rol ze een beetje uit. Bekleed de bodem van de bakvorm eerst met
bakpapier. Vet de randen een beetje in met wat boter. Bekleed dan de bakvorm met het uitgerolde
bladerdeeg. Rabarber aan de kook brengen met ½ bakje bosbessen en ¼ liter water. Blijf erbij en laat
de stelen niet tot moes koken. Prik er met een vork in en als je er in kan prikkenRabarbertaart met bosbessen-11 gelijk uit de pan
halen en voorzichtig in een klaar gezet vergiet leggen. Vang het kookvocht van de rabarber op en
voeg zoveel water toe tot je een ½ liter vocht hebt. Voeg het zakje vanillesuiker toe. Kook de
vanillepudding met het rabarberkookvocht. Lees hier voor de gebruiksaanwijzing achter op het pakje.
Giet de kookpudding dan in de met bladerdeeg beklede bakvorm. Strooi hier 1 eetlepel rietsuiker
over.  Bestrooi dan de bodem met wat bosbessen en de helft van de walnoten. Leg er dan de
gekookte rabarberstelen dicht naast elkaar op. Bestrooi dan met nog wat bosbessen en de  rest van
de walnoten. En strooi er de laatste eetlepel rietsuiker overheen. Besmeer met een kwastje de
opstaande bladerdeegrand met het los geklopte ei. Zet de bakvorm ca. 40 minuten in de
voorverwarmde oven. Prik af en toe even in de rabarberstelen en als die gaar zijn, de taart uit de
oven halen.Rabarbertaart met bosbessen-14 Laat afkoelen en serveer op kamer temperatuur.

 

 

 

 

Rabarbertaart met bosbessen

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: