Ribstuk van de barbecue

Het is ook wel eens leuk om gewoon een recept, ribstuk van de barbecue, uit een blad te maken. Ook grote stukken vlees op de barbecue vind ik een uitdaging. Ik ben fan van het maandblad “de Allerhande” van Albert Heijn. Daarin stond het kruidenmengsel  Piggy mix BBQ-rub, wat ik heb gebruikt om het vlees te kruiden. Ik heb de helft van het kruidenrecept gemaakt. Meer dan genoeg en de rest heb ik in een pot bewaard. Ook de koolsalade komt van “de Allerhande”.

Ingrediënten (4 personen)
± 1500 gr ribstuk van het Livarvarken (keurslager)
De helft van kruidenmengsel  Piggy mix BBQ-rub

Bereiding
Meng alle ingrediënten van rub en bewaar tot twee maanden in een afgesloten pot. Bestrooi het stuk vlees goed metRibstuk van de barbecue de rub. Zet een paar uur weg in de koelkast (hoeft niet persé). Verhit de barbecue tot ~ 200 °C. Leg het vlees in een lage vuurvaste schaal op een rekje. Wij gebruiken altijd de indirect BBQ-methode, waarbij we de hittebron aan de ene zijde van de barbecue hebben en het vlees aan de andere kant plaatsen (BBQ afgesloten met een deksel). Na een uur het vlees bedruipen met zijn eigen vleesvocht. Dit elk kwartier herhalen. Wij hadden het vlees zo’n tweeëneenhalf uur op de barbecue, maar als je een vleesthermometer hebt en je wilt het vlees licht rosé hebben, garen tot een kerntemperatuur van 60 °C en daarna een half uur in aluminiumfolie laten rusten.
Daarbij maakte ik Louisiana coleslaw .

Ribstuk van de barbecue

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: