Rijst gevulde Courgette

Rijst gevulde Courgette

Langedijkers,

Vandaag heb ik maar eens gevulde courgette uit de oven gemaakt.  Ik had twee courgetteplanten in de tuin staan waarvan één het erg goed van deed en de ander niet. Begin mei gekocht tijdens de open dag van

Rijst gevulde Courgette  Zorgtuinderij “Het groene erf” in Waarland. Vandaag heb ik de laatste courgette  er af gehaald en ben ik maar eens mee aan de slag gegaan. De zomer eindigt en dat ga je zien in de tuin. Manlief is bezig de uitgebloeide groenteplanten te verwijderen en plek te maken voor wat winters spul. Jammer hoor, maar het is niet anders.Rijst gevulde Courgette  Maar wat ga ik met die courgettes doen, de hele tijd heb ik geroepen we moeten nodig weer eens gevulde courgettes eten. Maar ja waar vul ik ze mee, maak ik er een complete maaltijd van of serveer ik er nog wat bij. Uiteindelijk gekozen voor een complete maaltijd, het lijkt weinig zo’n halve courgette, maar voor mij was het genoeg. Dit gerecht is een beetje pittig/zoet. Ik kwam op dat idee omdat ik in mijn kruiden/specerijenkast een Turks specerijenmengsel tegen kwam, ooit gekocht bij de Toko. Natuurlijk heb ik ook even op het internet gesnuffeld en uiteindelijk is dit het geworden. Het is ook een beetje een lui  gerecht want heel veel puf om te koken had ik eigenlijk niet en ik begon ook een beetje te laat.

Ingrediënten (4 personen)
Rijst gevulde Courgette2 courgettes
200 gr gekookte rijst
300 gr rundergehakt
2 sjalotten schoongemaakt en fijn gehakt
2 teentjes knoflook gehakt
olijfolie
2 el  verse peterselie gewassen en fijngehakt
1½  á 2 tl  gemengde Turkse specerijenmix (7 kruidenmix)
1 kippenbouillonblokje voor een ½ liter bouillon
30 gr pijnboompitten
50 gr gele Turkse rozijnen
3 el paneermeel
Klontje boter en geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C. Ik heb een pak Lassie toverrijst gekookt met 2 theelepels kurkuma en daarvan 200 gram gebruikt voor de courgette. Snijd het kontje en het beginstukje van de courgette af. Halveer de courgette in de lengte en Rijst gevulde CourgetteRijst gevulde Courgettesnij de zaadlisten uit de courgette en hol ze nog een beetje uit. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes met de knoflook aan. Voeg dan het gehakt toe en bak dat samen met de sjalotjes en de knoflook aan. Voeg de gekookte rijst, de rozijnen toe samen met de kruidenmix.  Voeg als laatste de gehakte peterselie toe. Rooster ondertussen de pijnboompitten zachtjes in een droge koekenpan. Leg de courgettes in een bakblik met rekje en  vul de courgettes met het  gehakt mengsel. Verdeel er de pijnboompitten over en strooi dan de paneermeel over en leg er wat klontjes boter en geraspte kaas op. Giet de bouillon onder de courgettes en zet het bakblik dan 45 minuten in de voorverwarmde oven. Het resultaat is vier geroosterde rijst gevulde courgettes.

Rijst gevulde Courgette

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: