Risotto van Es‘ Factory

Al een tijdje wilde ik weer eens risotto maken. Ik had al een recept gezien op de blog van Es‘ Factory. Dat heb ik een beetje aangepast naar eigen inzicht. We waren met zijn tweetjes, het was zondag dus ik wilde niet weer de hele middag in de keuken staan. Het grootste gedeelte van de ingrediënten, o.a. de risottorijst, had ik al in huis. Dus nog even snel naar de winkel voor de champignons, peterselie en de wijn. En daarna aan de gang. Als je alles eenmaal startklaar hebt staan is het ook zo af. Gebruik wel echte risottorijst en loop vooral niet weg tijdens het bereiden.

Ingrediënten (voor 2 personen)

Ingrediënten voor de Risotto– 150 gram arborio rijst (of andere rijst die geschikt is voor risotto)
– Scheutje olijfolie
– 6 plakken Schwarzwalderschinken
– 2 kleine teentjes verse knoflook, fijn gehakt
– 1 kleine ui, fijn gesnipperd
– ½ glas droge witte wijn
– 5 kleine champignons, in achten gesneden
– 5 kleine kastanjechampignons, in achten gesneden
– Flinke hand diepvries doperwten
– Paar draadjes saffraan
– ½ liter kippenbouillon
– 35 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt
– 25 gr boter
– Klein bosje platte peterselie, fijngesneden

Bereiden

Risotto van Es' Factory en een beetje van mij
Risotto van Es’ Factory (en een beetje van mij)

Verhit een scheut olie in een pan met dikke bodem. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en de Schwarzwalderschinken toe en bak tot de ui glazig ziet. Doe de rijst in de pan en bak deze op niet al te hoog vuur 1 tot 2 minuten mee. Schenk de witte wijn in de pan en voeg champignons, doperwten de saffraan toe. Laat de witte wijn verdampen. Schenk een flinke scheut bouillon toe en roer even goed. Hou de risotto in de gaten en roer af en toe. Wanneer de meeste bouillon opgenomen is door de rijst schenk je weer een flinke scheut bouillon in de pan. Herhaal dit totdat de bouillon op is. Roer tussentijds goed. Controleer na 15 tot 20 minuten of de rijst gaar is. Zodra de risotto gaar is het vuur uitdraaien. Roer dan het grootste deel van de Parmezaanse kaas en boter door de risotto. Bewaar wat van de Parmezaanse kaas voor het serveren. Bestrooi de risotto met de peterselie.

Serveer de risotto direct op een voorverwarmd bord.

Risotto van Es‘ Factory (en een beetje van mij)

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: