Rode paprikasoep

De paprika’s zijn op het moment erg goedkoop bij de Toko. Dus vandaag rode paprikasoep. Ik had een kilo rode puntpaprika’s voor amper één euro gehaald. Daar heb ik soep van gemaakt. Wel  ondertussen geleerd dat je beter de gewone rode paprika’s kan gebruiken als je ze wil roosteren. Daar zit meer vruchtvlees aan. Maar ik vind de puntpaprika’s lekkerder. Het werd een lekker maar een beetje zoetige soep.

Ingrediënten
Rode paprika's
1 kilo rode puntpaprika’s, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
2  rode uien, grof gesnipperd
Teentjes van 1 bol verse knoflook, schoongemaakt
1 rode peper, met zaadlijst
1 liter groentebouillon minder zout (Maggi)
Sap van ½ sinaasappel
Zwarte peper uit de molen

Bereiding
Leg de gehalveerde paprika’s, teentjes knoflook en rode peper op een met bakpapier belegd bakblik In de oven totdat de paprika’s zwart geblakerd zijn Paprika’s met de rode peper in een plastic zak
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de gehalveerde paprika’s, teentjes knoflook en rode peper op een met bakpapier belegd bakblik in de oven totdat de paprika’s zwart geblakerd zijn. Doe de zwart geworden paprika’s met de rode peper in een plastic zak en knoop deze dicht. Laat afkoelen. Ondertussen fruit  je de ui apart in een koekenpan totdat de ui glazig ziet. Haal de paprika’s en de peper uit de zak en trek het vel eraf. het vruchtvlees van de paprika’s en peper, ui en knoflook Rode paprikasoepDoe het vruchtvlees van de paprika’s en peper, de ui en knoflook in een soeppan, voeg de bouillon toe. Pureer alles met de staafmixer. Voeg de sinaasappelsap toe. Breng op smaak met peper en als je het nodig vindt wat zout.

Rode paprikasoep

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: