Roti, een mix van Willem R, Ramon B en Francijna D

Langedijkers,
Roti, een mix van Willem R, Ramon B, en mijzelf. Jullie zullen wel denken, waarom??? Laatst waren wij op verjaardag bij onze vriend Willem R. Willem is van Antilliaanse afkomst. Ik had al een keer eerder bij Willem roti gegeten, echt zo lekker. En natuurlijk ook al een paar keer zelf gemaakt. Nu moest ik weer wat verzinnen voor Langedijkers en dacht mooi, eens kijken of ik Willem kan evenaren. Dus goed in mij opgenomen hoe hij alles geserveerd had. En Alle ingrdiënten voor de roti zijn klaardan was er het recept Ramon Beuk, een bekende TV kok, wat mijn nichtje op onze familie kook-site had gezet. Dat recept heb ik er bijgenomen. Moet je wel eerst weer naar Alkmaar naar de Vondelstraat waar een Turkse toko  en Toko Tropicana naast elkaar zitten. Bij de Turkse Toko de kip en brood gehaald en bij Tropica kouseband en specerijen gehaald. De rotiplaten kwamen weer bij de onze Toko in Noord Scharwoude vandaan, waar je natuurlijk ook de specerijen kan kopen. En dan maar aan de slag en verzinnen hoe ik het zou gaan maken. Ik heb er voor gekozen om alles apart te bereiden zoals wij het bij Willem hebben gegeten. Het was echt goed geslaagd, ik was tevreden. Ik heb de rotiplaat er opgevouwen bij geserveerd, maar je kan de roti ook helemaal openvouwen, beleggen met alle gerechten die je hebt gemaakt de roti oprollen en serveren. Gebruik dan kipfilet in plaats van drumsticks. Kijk uit met de Madame Jeannet pepers (bij mij gingen er één op het laatste moment kapot). Zolang ze heel blijven wordt je eten niet te pittig. Je kan ze in een kruidenbuiltje doen, dan beschadigen ze niet. De kurkuma geeft smaak maar vooral die gele kleur aan het gerecht.

Roti, een mix van Willem R, Ramon B en Francijna D

Ingrediënten (6 personen)
6 Roti platen (Toko)[column size=one_half position=first ]Masala kip
18 drumsticks
Olijfolie
2 uien, gesnipperd
8 teentjes verse knoflook,  fijngehakt
80 gr Surinaamse masala (Toko)
Zwarte peper, uit de molen
2 tl Komijnpoeder
1 liter Kippenbouillon
2 Madame Jeanette­ pepers, heel laten[/column][column size=one_half position=last ]Kouseband met spek
400 gr Kouseband in stukjes van ±4 cm gesneden
Olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentje knoflook, fijngehakt
250 gr mager rookspek, fijn gesneden[/column][column size=one_half position=first ]Krieltjes
1 kilo krieltjes
Olijfolie
1 el Kurkuma
1 el milde of pittige kerriepoeder[/column][column size=one_half position=last ]Eieren
12 eieren (2 p.p.)
Olijfolie wat je apart hebt gezet van de drumsticks
Masala saus van de drumsticks[/column]
Bereiding van de drumsticks
Kip met ingrediënten Bij de Turkse toko Kip MasalaBak de kip in ruim olie aan alle kanten bruin. Haal ze even uit de pan en schep de helft van de olie uit de pan en zet apart. Voeg ui, knoflook, masala, zwarte peper en komijnpoeder toe. Doe de drumsticks er weer bij. Bak alles nog even op hoog vuur aan en  blus af met de kippenbouillon. Breng het geheel even aan de kook, draai het vuur laag. Voeg de hele Madame Jeanette­pepers toe en laat het geheel met het deksel op de pan lekker lang zachtjes stoven. Zorg dat de pepers niet stuk gaan.
Kouseband
Roti van Toko Tropicana Met spek en uienVerhit in een andere pan 3 el olie, fruit de ui en knoflook en de spekblokjes zachtjes uit. Voeg de kousenband toe en bak deze even mee. Houd het vuur hoog en voeg steeds kleine beetjes water toe. Hierdoor bakt en gaart de kouseband sneller. Laat ze beetgaar worden.
Eieren
Laat de eieren 5 minuten koken op hoog vuur, giet het water af en laat ze in koud water afkoelen (de dooier is nu nog niet helemaal gestold). Pel ze en dep ze droog. Bak de eieren in de olijfolie die je apart hebt gezet aan alle kanten bruin en voeg  zoveel masalasaus van de drumsticks toe zodat ze net onder de saus staan laat ze nog even door garen in de saus op laag vuur.
Krieltjes
Krieltjes met kurkema Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan met de kurkuma en de kerriepoeder. Doe de krieltjes er bij en bak ze lekker aan totdat ze goed gaar zijn.
Serveer alle gerechtjes met een roti plaat.

Roti, een mix van Willem R, Ramon B en Francijna D

Langedijkers Facebook

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: