Rundvlees Madras

Rundvlees Madras uit Basics to Brilliance van Donna Hay, een Australische kookboekenschrijfster. Donderdag maakte ik deze heerlijke curry. Het begint al met het maken van de currypasta. De specerijen roosteren, dat geeft zo’n heerlijke geur in je huis. Als je deze pasta eenmaal gemaakt hebt is het afmaken van dit gerecht ook zo gedaan. Ik maakte er een gele rijst bij en serveerde het met papadums en fijn gehakte koriander. Heerlijk!!

Ingrediënten (4 personen)

1 kilo sukadelapjes
1 el mosterdzaad
2 el korianderzaad
2 tl komijnzaad
1 el gerookt paprikapoeder, mild
2 rode chilipepers, grof gehakt
3 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
30 gr verse gemberwortel, in plakjes
1 el azijn
1 el plantaardige olie
70 gr tomatenpuree
2 blikjes tomatenblokjes à 400 gr
750 ml kippenbouillon
garnering
verse korianderblaadjes

Bereiden

Deze diashow vereist JavaScript.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de mosterd, koriander en komijnzaadjes ± 3 minuten in een droge koekenpan. Maal de zaadjes in een klein keukenmachientje  tot poeder. Voeg de gerookte paprikapoeder, chilipepers, knoflook, gember, azijn en olie toe en draai alles tot een gladde currypasta. Doe de currypasta, tomatenpuree, tomatenblokjes en de bouillon in een ovenvaste pan en meng goed door elkaar. Leg het vlees in de saus en zet de deksel op de pan. Laat de curry 3 à 4 drie uur garen in de oven. Haal het vlees uit de saus en trek met twee vorken uit elkaar en voeg het vlees weer toe aan de saus. Eventueel de saus wat in laten koken om hem dikker te maken.
Serveer de curry met rijst. Garneer met verse fijn gehakte koriander.

Rundvlees Madras

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: