Rundvlees met een Indische twist uit de slowcooker is een recept wat ik al eerder gemaakt heb. Maar dan het vlees lekker langzaam laten garen in de oven. Ik heb het recept nu een beetje aangepast naar de ingrediënten die ik in huis had.
Rundvlees met een Indische twist uit de slowcooker
Ingrediënten
1 kilo riblappen in blokjes
1 flinke el sambal brandal
3 el gekruide zoete ketjap (Flower Brand)
Stukje verse gember, geraspt
Sap van 1 limoen
1 tl Laos
1 tl Boem boe saté ,
1 tl serehpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
2 volle el bloem
2 blaadjes Daun salam
2 el Surinaamse pindakaas
6 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
2 grote uien in dunne halve ringen
Handje ongezouten pinda’s, fijngehakt
500 ml groentebouillon, minder zout (maggi)
Bereiden
In een schaal de kruiden en specerijen, sambal, ketjap, limoensap, daun salam (ook wel salamblad genoemd) en de fijngehakte knoflook goed mengen. Het vlees er door heen mengen. Eén nacht laten marineren. De volgende dag op tijd beginnen. Het vlees moet zeker 8 uur, liefst langer, in de slowcooker garen. Meng het vlees goed met de bloem.
Dan
Doe eerst de gesneden uien in de schaal van de slowcooker. Meng de pindakaas door de bouillon. Voeg het vlees, bouillonmengsel en de gehakte pinda’s toe en meng goed door elkaar. Sluit de schaal met de deksel en zet de slowcooker op low. Laat het vlees zeker acht uur garen.
Wij hebben het gerecht gegeten met hete bliksem en pittige rode kool. Dat is dan weer echte Hollandse kost.