Saté van varkenshaas

Gisteren waren wij met tweetjes thuis. Ik had niet zo’n zin om uitgebreid te koken. Dus werd het saté van varkenshaas met pindasaus en hete boontjes. Als je dan denkt dat je zo klaar ben met koken heb je het mooi mis. Zeker als je alles zelf wil maken.

Ingrediënten (2 personen)

500 gr varkenshaas, in blokjes gesneden
4 teentjes verse knoflook, heel fijn gehakt
1 ui, heel fijn gesnipperd
Stukje verse gember, geraspt 1 rode peper, fijn gehakt
Scheutje zonnebloemolie
Sap van ½ limoen
6 el ketjap manis
6 satéstokjes
Bereiding
Saté van varkenshaas met eigengemaakte pindasausMeng in een kom de knoflook, gember, peper, limoensap en ketjap tot een marinade en schep de blokjes varkenshaas  er door heen. Zet een paar uur afgedekt in de koelkast.  Rijg de blokjes vlees aan de satéstokjes. Gooi het restje van de marinade niet weg. Dat kan je nog gebruiken in de pindasaus. Grill de saté in een grillpan in ±10 minuten aan alle zijden goudbruin.

Saté van varkenshaas

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: