Selderij-pompoensoep

De witvleeskleurige pompoenVandaag selderij-pompoensoep. Er ligt weer van alles in mijn groenten mand wat nodig op moet. In de vriezer liggen nog zakken pompoenblokjes. Van één soort weet ik de naam niet meer. Een witvleeskleurige pompoen die ik van de zomer heb gekregen. Ik dacht een pompoensoep te gaan maken, maar de smaak van selderij overheerste natuurlijk. Het is een apart maar zeer smakelijke goed vullende soep geworden.

Selderij-pompoensoep

Ingrediënten
Ingrediënten met veel selderij
1 knolselderij van boer Ted, geschild en in blokjes
5 stengels bleekselderij met blad, schoon gemaakt en in stukjes
1 pompoen, schoon gemaakt en in stukjes (uit mijn vriezer)
2 uien, gesnipperd
4 teentjes verse knoflook, geplet
1 groene peper, zaadlijst verwijderd en in stukjes
2 groentebouillonblokjes, Zonnatura
Paar takjes platte peterselie
Paar takjes verse koriander
1 snee (bruin)brood, voor croutons
150 gr mager rookspek
Koolzaadolie

Bereiden
Snij het mager rookspek in hele kleine blokjes en bak het zachtjes uit tot ze krokant zijn. Snij het brood in hele kleine blokjes, meng met een beetje olijfolie naar smaak en bak ze zachtjes krokant in een koekenpan. Verhit in een soeppan met dikke bodem een scheut olie en fruit daarin de ui, knoflook en peper tot de ui glazig ziet. Voeg  alle twee de soorten selderij toe en laat even mee fruiten. Voeg als laatste de pompoenblokjes en de bouillonblokjes toe. Ik heb er geen water toegevoegd omdat de pompoen uit de vriezer al zoveel vocht afgeeft. Indien nodig wat water toevoegen. Zet de pan op een vlamverdeler en laat een klein uurtje zachtjes pruttelen. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep en haal de soep dan nog een keer door de zeef. Verwarm de soep en breng op smaak.
Serveer met de croutons, het spek en fijn gehakte kruiden.

Selderij-pompoensoep

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: