Sinaasappelsiroop en hangop van kwark

Ik ben niet zo van de desserts en zeker niet hele zoete. Maar sinaasappelsiroop en hangop van kwark vind ik te doen. Ik heb geprobeerd een siroop te maken met zo weinig mogelijk suiker. Ik begon met 50 gram suiker maar kwam er snel achter dat dat te weinig was. Uiteindelijk nog eens 50 gram toegevoegd en de saus zeker een uur zachtjes laten pruttelen. En eindelijk toen ik nog meer suiker wilde toevoegen zag ik het indikken.

Sinaasappelsiroop en hangop van kwark

Ingrediënten voor  ± 250 ml siroop
Sinaasappelsiroop en hangop van kwark ½ liter sap van bloedsinaasappels  (Toko)
bloedsinaasappels100 gr suiker
Merg van 1 vanillestokje
1 tl kardemompoeder
1 borrelglaasje Cointreau
1 liter kwark
1 el eigen gemaakte vanille suiker of 1 zakje vanillesuiker
2 bloedsinaasappels
Fijn gehakte hazelnoten

Bereiden
De kwark
Laat de kwark minsten de hele dag uithangen in een zeef met schone doek. Als de kwark goed uitgehangen is, voeg je er een zakje vanillesuiker toe. Schil de bloedsinaasappels dik en verwijder alle witte velletjes. Snij dan de partjes tussen de vliesjes uit. Snij de partjes in kleine stukjes.
De sinaasappelsiroop
Breng de sinaasappelsap samen met de suiker, vanillemerg, kardemompoeder en Cointreau aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sap inkoken tot een siroop. Omdat ik weinig suiker gebruik kan het wel een klein uurtje duren voordat het echte siroop is. Doe in een glas een klein laagje gehakte hazelnoten. Dan een paar flinke scheppen kwark. Dan wat in stukjes gesneden sinaasappel, daar bovenop weer wat gehakte hazelnoten en uiteindelijk schep je er de sinaasappelsiroop over.

Sinaasappelsiroop en hangop van kwark

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: