Langedijkers,
Snelle bulgursalade voor bij de barbecue. Het wordt de komende dagen weerbarbecue -weer en daar houden wij van. De barbecue staat bijna dagelijks aan hier. Lekker een aardappeltje poffen, groenten grillen en een stukje vlees er bij. We willen graag gezond eten. Dus maak ik ook regelmatig een lekkere salade klaar met het liefst verse groenten uit ons eigen moestuintje. We zijn nu op de couscous, quinoa en bulgur tour. Vooral de bulgur is erg makkelijk klaar te maken. Ik dacht altijd dat je dat moest laten wellen met kokend water. Maar nu kwam ik een recept tegen met bulgur die je niet hoefde te wellen. Kan dat, dat moest ik uitproberen. Gemaakt en ja hoor heerlijk. Dat wordt een leuk recept voor Langedijkers dacht ik gelijk. En ja hoor, kan je dat recept nergens meer te vinden. Dus zelf maar wat in elkaar geflanst. Pff, gelukkig wist ik het nog een beetje en was het weer lekker. Omdat er nog sugarsnaps in de koelkast lagen, heb ik die in het recept gebruikt. Gekocht bij Versepeulen.nl middenweg 461 in Heerhugowaard. De tomaat coeur de boeuf had ik bij Deen vandaan.
Snelle Bulgursalade voor bij de barbecue
Ingrediënten (4 personen)
150 gr bulgur (Toko)
1 rode ui fijn gesneden
1 rode peper fijn gehakt
2 tenen verse knoflook fijn gehakt
150 gr sugarsnaps in stukjes
1 grote tomaat in blokjes ( ik gebruikte een coeur de boeuf)
Bosje platte peterselie fijn gehakt
½ bosje koriander fijn gehakt
Sap van 1limoen
8 el pittige olijfolie extra vierge
Zeezout en zwarte peper uit de molen naar smaak
Bereiden
Doe de Bulgur in een schaal. Meng met alle ingrediënten en laat een ½ uurtje staan.
Smakelijk!!
Snelle Bulgursalade voor bij de barbecue
Ga naar de facebook pagina van Langedijkers en vind het leuk!
Klik hier voor de aller lekkerste recepten uit Langedijk of kijk even verder voor de leukste verhalen en gedichten van Langedijkers.