Snelle Pasta

Als we op zondag niet zoveel tijd hebben om te koken maken we vaak een snelle pasta. Als je de ingrediënten in huis hebt, staat er in korte tijd een maaltijd op tafel. Als je de verse kruiden niet hebt, kan je die vervangen door de gedroogde variant.

Ingrediënten (2 personen)
200 gr pasta, naar keuze
Koolzaadolie of olijfolie
1 rode ui, fijn gesnipperd
2 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
1 rode peper, fijn gehakt
2 plakjes mager rookspek, in blokjes gesneden
2 el Kappertjes, uitgelekt
6 zongedroogde tomaatjes op olie, fijn gesneden
Blaadjes van een takje verse oregano, fijn gehakt
1 blaadje verse salie, fijn gehakt
Naaldjes van een klein takje rozemarijn, fijn gehakt
Blaadjes van één takje verse tijm
Groene pesto
Parmezaanse kaas
Verse basilicum, in kleine stukjes gescheurd

Bereiding
Kook de pasta zoals op de gebruiksaanwijzing staat beschreven. Verhit in een wok een scheutje olie en fruit hierin de ui, knoflook, blokjes spek  en rode peper, tot de ui glazig ziet. Voeg de kappertjes, tomaatjes en vers gehakte kruiden toe en laat lekker mee bakken. Voeg de pasta toe. Als laatste schep je er wat pesto doorheen.
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Snelle Pasta

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: